22 C
Malaysia
Wednesday, December 6, 2023

Yamaha YZF-R15M Baharu GP Dunia Edisi Ulang Tahun Ke-60

Motosikal sukan peringkat permulaan yang mewah ini telah dikeluarkan di India.
Pembaca yang gemar akan tahu bahawa saya peminat besar basikal sukan anjakan kecil. Dari mana saya berasal, basikal seperti ini sangat masuk akal. Sebagai permulaan, mereka kelihatan sangat sporty tanpa datang dengan kuasa yang menyentak leher (dan kos larian yang mengosongkan dompet) sebagai adik-beradik utama mereka. Selain itu, ia lebih mudah untuk ditunggangi dan mengubah perjalanan harian anda menjadi tunggangan riang yang menggembirakan.

Apa yang diperkatakan, segmen sportbike peringkat permulaan telah lama dikuasai oleh Yamaha YZF-R15. Kini dalam lelaran keempatnya, R15 lebih baik berbanding sebelum ini, sehinggakan Yamaha telah mengeluarkannya dalam trim M khas, sama seperti adiknya yang lebih besar, YZF-R1M. R15M setakat ini adalah peneraju kelas dalam segmen basikal sukan bawah 200cc kerana ia mempunyai ciri-ciri yang anda tidak akan dapati dalam beberapa mesin 650cc. Sebagai permulaan, ia mendapat dua mod tunggangan yang terdiri daripada Trek dan Jalan. ABS pada kedua-dua sauh adalah standard, tetapi apa yang mengagumkan ialah hakikat bahawa basikal ini mendapat kawalan cengkaman dan juga penukar pantas untuk anjakan ke atas yang lancar.
Di bawah semua itu, bagaimanapun, terletak enjin yang sangat mudah didekati. R15M mendapat enjin 155cc, penyejuk cecair, suntikan bahan api, satu silinder yang telah dicuba dan diuji oleh Yamaha yang menghasilkan 19 kuasa kuda. Untuk menjadikan keadaan lebih baik, Yamaha telah mengeluarkan versi yang lebih istimewa bagi R15M yang dipanggil Edisi Ulang Tahun ke-60 GP Dunia. Penggemar perlumbaan Yamaha akan mengenali serta-merta livery ini sebagai rekaan Speed ​​Block klasik yang terdapat pada motosikal sport Yamaha. Khususnya, motif yang dibanggakan oleh R15M edisi khas diilhamkan oleh basikal perlumbaan Valencia GP.
Edisi Ulang Tahun GP Dunia ke-60 khas Yamaha R15M telah tersedia di beberapa pasaran Asia seperti Thailand, Filipina, dan Indonesia untuk beberapa waktu sekarang. India juga baru-baru ini menerima motosikal ini, dan mendapat ini sebagai kemas kini yang sewajarnya kepada rangkaian model basikal jalanan Yamaha di negara ini. Bagi harga, ia dijual pada harga bersamaan $2,477 USD, sedikit $26 lebih mahal daripada YZF-R15M biru dan perak standard. Sudah tentu, motosikal sport edisi khas ini akan menjadi sangat popular di kalangan penumpang kasual sporty, dan juga mereka yang ingin membawa jentera mereka pada hari trek sekali-sekala.
Sumber : BikeDekho

Jangan lupa untuk menekan butang follow dan like di page rasmi kami di Facebook dan Twitter

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 5, 2023 5:16 pm

Latest Articles

Skip to toolbar