22.2 C
Malaysia
Thursday, December 7, 2023

WCQ 2022 Peminat Senegal menyerang Mohamed Salah dengan objek selepas kemenangan penalti menentang Mesir

Peminat Senegal menyerang bintang penyerang Liverpool, Mohamed Salah selepas perlawanan menentang Mesir pada Selasa, 29 Mac 2022.
Senegal menewaskan Mesir menerusi penentuan sepakan penalti untuk menempah tempat ke Piala Dunia FIFA 2022 di Qatar.

Dalam perlawanan timbal balik final Piala Negara-Negara Afrika (AFCON) 2021, Senegal mengatasi Mesir dengan gangguan peminat berikutan kemenangan itu.

Peminat Mesir menyasarkan Salah selepas perlawanan ketika objek dilemparkan ke arah lelaki Liverpool itu ketika dia menuju ke terowong.
Persatuan Bola Sepak Mesir telah mengeluarkan petisyen kepada pihak berkuasa untuk menyatakan rungutan mereka tentang cara Salah dilayan.

Kenyataan itu berkata, "Persatuan Bola Sepak Mesir telah membuat aduan rasmi terhadap rakan sejawatannya dari Senegal kepada pemerhati perlawanan, pegawai keselamatan, CAF, dan FIFA, sebelum permulaan perlawanan antara kedua-dua pasukan.
“Pasukan Mesir dikenakan tindakan perkauman selepas kemunculan kain rentang yang menyinggung di tempat penonton yang ditujukan kepada pemain, khususnya Mohamed Salah.

“Lebih-lebih lagi penyokong Senegal mengganas pemain Mesir dengan membaling botol dan batu ke arah mereka semasa memanaskan badan, serta menyerang bas pasukan Mesir, yang menyebabkan kaca pecah dan beberapa kecederaan, yang didokumenkan dengan gambar dan video yang dilampirkan pada aduan itu. ."

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 7, 2023 12:56 pm

Latest Articles

Skip to toolbar