30.3 C
Malaysia
Friday, December 8, 2023

Wanita Indonesia menjadi viral selepas menggunakan teknik ‘smackdown’ untuk membelasah pencuri yang mencuri telefon bimbitnya

Seorang wanita Indonesia telah menjadi viral selepas menggunakan teknik "smackdown" dalam gusti untuk membelasah seorang pencuri yang mencuri telefon bimbitnya di gerai tepi jalan.
Portal berita Indonesia Detik News melaporkan bahawa kejadian berlaku di daerah Banjar di Kalimantan Selatan di mana wanita itu bertindak balistik dan mula membelasah pencuri itu.
Selepas memukul lelaki itu, dia kemudian menghempasnya ke tanah dan mula memukulnya sambil menjerit sebelum orang lain datang untuk menghalangnya.
Portal berita itu melaporkan ketua polis Doni Hadi Santoso berkata kejadian itu berlaku dua malam lalu di sebuah gerai tepi jalan di Kampung Simpang Tiga, Banjar.

Dilaporkan juga bahawa polis akan mencari alamat penjenayah dan satu kenyataan mengisytiharkan keamanan akan dibuat antara pencuri dan wanita itu kerana ramai yang mengasihani pencuri itu.

Video di TikTok telah ditonton oleh lebih dua juta orang dengan ramai yang memuji kekuatan wanita Indonesia itu manakala yang lain yakin bahawa dia telah menonton World Wrestling Entertainment.

Seorang pengguna secara berseloroh menyindir, "Wanita ini mempunyai bakat rahsia dalam gusti."

"Wah, dia juga mempunyai sebatang rokok di sebelah tangan, dan menggunakan tangan yang lain untuk mengalahkan pencuri itu," kata pengguna lain.

Seorang lagi pengguna ‘menasihatkan’ semua supaya tidak kacau wanita itu kerana dia mungkin akan sampai ke tahap membawa lori yang berada di sebelah gerai itu.

Sumber : WeirdKaya / Tiktok

Jangan lupa untuk menekan butang follow dan like di page rasmi kami di Facebook dan Twitter

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 8, 2023 7:17 am

Latest Articles

Skip to toolbar