22 C
Malaysia
Wednesday, December 6, 2023

Vespa Keluarkan Primavera Baharu (RED) 125 Di Jepun

Vespa sekali lagi mengecat bandar (RED), kali ini dengan Primavera 125.
(RED) ialah pertubuhan bukan untung terkenal yang mendermakan sebahagian daripada keuntungannya untuk membantu mereka yang menghidap pelbagai penyakit seperti AIDS, Malaria, Tuberkulosis dan baru-baru ini, COVID-19. Organisasi ini diasaskan oleh Bono, yang mungkin anda kenali sebagai wajah dan suara kumpulan rock British U2, serta Bobby Shriver, seorang peguam, aktivis dan wartawan Amerika.

Selama bertahun-tahun, (RED) telah bekerjasama dengan pelbagai jenama terkenal. Ia berbuat demikian dengan mengeluarkan model dan produk edisi terhad yang menampilkan reka bentuk menarik yang diserlahkan oleh penggunaan berat warna merah. Beberapa perkongsian terkenal (RED) termasuk Apple, Coca-Cola, Starbucks dan Nike. Organisasi itu juga telah mula membuat kehadirannya dirasai dalam dunia sukan permotoran, dengan Aprilia memakai corak khas (RED) semasa pusingan MotoGP Valencia sejak 2016.
Bercakap tentang Aprilia, sebuah lagi syarikat di bawah Kumpulan Piaggio juga mempunyai hubungan dengan (RED), dan ia tidak lain tidak bukan ialah Vespa. Pembuat skuter ikonik Itali itu sebelum ini telah mengeluarkan beberapa model yang mengandungi liveri edisi khas (RED), yang terbaharu dalam bentuk Primavera 125 yang terdapat di Jepun. Sudah tentu, ia dapat dikenali serta-merta terima kasih kepada skema warnanya yang serba merah, dengan segala-galanya dari badan, roda aloi, dan juga pelana selesai dalam Passione Red. Jelas sekali, skema warna unik Primavera 125 edisi khas ini tidak seperti yang lain dalam repertoir Vespa.
Bagi spesifikasi, edisi Primavera 125 (RED) kekal tidak berubah. Salah satu model terlaris Vespa di Jepun, serta pasaran lain, Primavera 125 ialah kenderaan dua roda yang praktikal, mampu milik tetapi bergaya yang menawarkan ciri dan prestasi yang mengagumkan. Ia mendapat enjin 124cc penyejuk udara yang dilengkapi dengan sistem i-get Vespa, oleh itu mengepam sekitar 11 kuasa kuda. Walaupun tidak dikenali dengan prestasinya, enjin ini popular kerana sangat jimat bahan api dan boleh dipercayai. Ia mendapat kemudahan lain seperti brek cakera hadapan yang dilengkapi dengan ABS, serta gugusan instrumen digital/analog.
Menurut Kumpulan Piaggio, bagi setiap pembelian Vespa Primavera 125 (RED), organisasi itu akan menderma bersamaan $100 USD kepada Dana Insurans Antarabangsa untuk 500 hari rawatan HIV/AIDS. Skuter edisi terhad dijual pada harga 511,500 Yen, yang diterjemahkan kepada sekitar $4,186 USD.

Sumber : Vespa

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 5, 2023 6:16 pm

Latest Articles

Skip to toolbar