26.2 C
Malaysia
Friday, December 8, 2023

Twitter Secara Rasmi Melantik Elon Musk Menjadi Lembaga Pengarah

Hanya sehari selepas Ketua Pegawai Eksekutif Tesla Elon Musk mengisytiharkan bahawa dia telah membeli 9.2% kepentingan dalam Twitter, syarikat itu telah mengumumkan bahawa ia melantik jutawan itu ke lembaga pengarahnya. Musk akan berkhidmat sebagai pengarah Kelas II sehingga 2024.

Ketua Pegawai Eksekutif Twitter Parag Agrawal mengesahkan pelantikan Musk dan memanggilnya "kedua-duanya seorang yang percaya dan pengkritik yang kuat terhadap perkhidmatan itu". Musk kemudian menjawab dengan mengatakan bahawa dia tidak sabar untuk membuat peningkatan yang ketara dalam beberapa bulan akan datang.
Jack Dorsey, bekas Ketua Pegawai Eksekutif Twitter, berkata dia gembira bahawa Musk menyertai lembaga itu kerana "dia sangat mengambil berat tentang dunia kita dan peranan Twitter di dalamnya,". Menurut pemfailan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS, Musk tidak dapat memegang lebih daripada 14.9% saham biasa Twitter sepanjang tempoh beliau sebagai ahli lembaga pengarah serta 90 hari selepas itu yang dalam satu cara, kelihatan seperti anti- langkah pengambilalihan.

Tidak lama selepas berita keluar bahawa Elon Musk telah menjadi pemegang saham tunggal terbesar platform media sosial itu, Ketua Pegawai Eksekutif Tesla mengadakan tinjauan pendapat menanyakan lebih daripada 80 juta pengikutnya jika mereka mahukan butang "edit" di laman web tersebut. Agrawal membalas tweet itu dengan “Akibat tinjauan pendapat ini akan menjadi penting. Tolong undi dengan berhati-hati,” membayangkan bahawa butang yang telah lama didambakan mungkin benar-benar membuahkan hasil.
Pagi ini, Twitter mendedahkan bahawa ia akan melancarkan ciri suntingan kepada pengguna tidak lama lagi walaupun syarikat itu menafikan bahawa ciri itu diilhamkan oleh tinjauan pendapat Musk.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 8, 2023 1:34 am

Latest Articles

Skip to toolbar