21.1 C
Malaysia
Sunday, October 1, 2023

Trailer Untuk Obi-Wan Kenobi Memperoleh 8.5 juta Tontonan Di Twitter Dalam Masa Kurang Daripada 24 jam

KUALA LUMPUR, 10 Mac —Trailer pertama untuk Obi-Wan Kenobi terbitan Disney Plus telah menurun dan kini semakin meruncing dari segi tontonan dalam talian.

Pengeluaran penggoda yang tidak dijangka telah membuatkan peminat Star Wars kagum dengan kepulangan master jedi ikonik, Obi-Wan Kenobi bersama beberapa wajah yang dikenali daripada francais itu.

Di Twitter, menerusi akaun rasmi siri itu, penggoda itu telah mengumpul sejumlah 8.5 juta tontonan dalam masa kurang 12 jam sejak ia dikeluarkan.

Pada halaman YouTube rasmi Star Wars, penggoda itu telah memperoleh lebih lima juta tontonan dan 3.7 juta lagi tontonan di Facebook pada masa penulisan.

Penggoda itu memberikan coretan Obi-Wan Kenobi dalam buangan di bukit pasir Tatooine sambil melihat Luke Skywalker muda yang tinggal bersama Pakcik Owen dan Mak Cik Beru.

Seperti cara ia dilakukan melalui The Mandalorian dan The Book of Boba Fett, penggoda Obi-Wan Kenobi juga menunjukkan watak aksi langsung dari alam semesta animasi Star Wars seperti Grand Inquisitor, yang merupakan antagonis untuk siri animasi Star Wars Rebels.
Walaupun tiada tanda penjahat ikonik Darth Vader, bunyi pernafasannya yang tersendiri boleh didengari dengan baik pada penghujung penggoda.

Selepas meninjau sebentar di media sosial, peminat Star Wars sedang menikmati teaser yang telah lama ditunggu-tunggu.

"Jika anda tidak digembar-gemburkan untuk ini, saya ingin tahu siapa yang menyakiti anda," tweet pengguna michaeljensen.

“Bruh, sedang mati akibat serangan jantung sekarang. Ini gila,” pengguna wizkaleah1199.

"Saya tidak bersedia secara emosi untuk ini," tweet pengguna MonkeyKong.

Peminat Star Wars juga tertanya-tanya selepas akaun Twitter rasmi siri itu menulis tweet pertamanya yang merupakan baris ikonik Obi-Wan Kenobi 'Hello there'.

Tweet itu sendiri telah mendapat lebih 500,000 suka dan telah ditweet semula lebih 100,000 kali.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
11,212
Total active cases
Updated on September 26, 2023 9:33 pm

Latest Articles

Skip to toolbar