22 C
Malaysia
Wednesday, December 6, 2023

Toyota GRMN Supra Dikhabarkan Akan Mendapat Enjin BMW Dengan Lebih 530 HP

Bumbung dan sayap adalah gentian karbon untuk menjimatkan berat.

Kilang khabar angin semakin mengelirukan tentang Toyota Supra mendapat varian GRMN berprestasi tinggi. Spyder7 Jepun mendakwa model sporty itu menggunakan varian enjin BMW S58 daripada M3 dan M4 yang didakwa menghasilkan 533 kuasa kuda (397 kilowatt).

Supra yang lebih berkuasa dikatakan akan tersedia secara eksklusif dengan kotak gear dual-clutch tujuh kelajuan, menurut khabar angin Spyder7. GRMN akan menjadi pacuan roda belakang dalam bentuk standard, tetapi pacuan semua roda mungkin menjadi pilihan.

GRMN Supra dilaporkan akan mendapat hud dengan sudu untuk menghantar udara sejuk ke enjin. Terdapat juga fasia hadapan yang lebih agresif. Bumbung dan sayap belakang didakwa gentian karbon.

Supra yang lebih jahat mungkin tiba seawal 2023, menurut khabar angin ini. Sekurang-kurangnya di Jepun, harga akan bermula pada sekitar 10 juta yen ($80,812 pada kadar pertukaran semasa).

Perlu diingat bahawa Spyder7 tidak memetik sumber khusus dari mana maklumat ini datang. Terjemahan cerita hanya mengatakan bahawa butiran adalah "berdasarkan maklumat terkini yang diperolehi." Kita perlu mengambil sesuatu dengan sebutir garam buat masa ini.
Khabar angin tentang GRMN telah tersebar selama bertahun-tahun. Kebanyakan mereka mencadangkan model yang lebih panas akan menggunakan loji kuasa BMW S58. Walaupun, laporan lama mengatakan kilang itu akan mempunyai 503 hp (375 kW) seperti dalam varian Persaingan M3 dan M4.

Laporan lain mengenai masa depan Supra menunjukkan bahawa varian dengan manual enam kelajuan akan datang untuk enam silinder juga. Susun atur tiga pedal mungkin tersedia sebaik sahaja model 2023. Bukti itu datang daripada tangkapan skrin yang nampaknya mungkin daripada komunikasi dalaman yang menunjukkan perubahan untuk tahun model baharu. Walau bagaimanapun, sesiapa sahaja boleh membuat imej seperti ini, jadi kita tidak boleh meletakkan semua kepercayaan kita ke dalam ketepatan mereka.

Tangkapan skrin menunjukkan pengumuman rasmi Toyota mengenai Supra enam kelajuan akan datang pada 28 April. Pengeluaran akan bermula di Austria pada bulan Julai, dan kenderaan akan mula tiba di bilik pameran pada bulan Oktober.

Sekurang-kurangnya di Jepun, didakwa akan ada Supra khas dengan manual enam kelajuan. Edisi Matte White akan mempunyai warna luaran eksklusif dan kulit sawo matang untuk upholsteri dalaman.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 5, 2023 5:16 pm

Latest Articles

Skip to toolbar