22.2 C
Malaysia
Thursday, December 7, 2023

Toyota Camry 2023 Debut Dengan Edisi Khas Nightshade, Enjin V6 Tersedia

Camry Hybrid mendapat anggaran kecekapan bahan api 52 batu setiap gelen digabungkan.
Ketika Toyota Camry menghampiri ulang tahunnya yang ke-40, sedan bersaiz sederhana itu memasuki tahun model 2023 dengan Edisi Khas Nightshade yang diperbaharui. Pakej itu menyumbang kira-kira hanya 5 peratus daripada jualan Camry pada 2021, tetapi permintaan untuk 2022 meningkat kepada kira-kira 7 peratus. Untuk menjawab maklum balas positif daripada pelanggannya, jenama Jepun melancarkan tiga mood Nightshade dengan pilihan warna luaran Midnight Black, White, dan Reservoir Blue yang baharu.
Tersedia dengan enjin empat silinder dengan pacuan roda hadapan dan pacuan semua roda, serta hibrid, pakej reka bentuk itu membawakan gril hadapan berwarna hitam dengan sisipan jaringan yang lebih agresif, yang dipinjam terus daripada Camry TRD. Sama seperti sebelum ini, terdapat spoiler belakang hitam, cermin, topi dan lencana luaran. Baharu untuk 2023 MY ialah lampu depan dan lampu belakang yang dipangkas hitam, yang melengkapkan penampilan yang gelap.

Camry Nightshade menunggang pada roda 19-inci dengan kemasan gangsa matte dan, dalam kemasan SE, suspensi yang ditala sukan. Toyota berkata model itu direka untuk pelanggan yang mencari perhatian tambahan dan bagi mereka yang menghargai penampilan berjenama dalam segmen sedan arus perdana.

Untuk model tahun 2023, Camry terus tersedia dengan pelbagai tahap trim dan enjin. Terdapat lima tahap pemangkasan FWD dan lima gred AWD, LE, XLE, SE, SE Nightshade dan XSE. Menaik taraf kepada model hibrid membawa gabungan penarafan kecekapan bahan api 52 batu setiap gelen dan lima tahap trim yang sama. Terdapat juga tiga model V6 yang mendahului julat, XLE, XSE dan TRD prestasi. Lebih penting lagi, setiap Camry 2023 baharu, tanpa mengira tahap enjin dan kemasan, mempunyai rating keselamatan Pilihan+ Keselamatan Teratas daripada IIHS.
Bercakap mengenai enjin, sedan itu mendapat pilihan antara enjin empat silinder 2.5 liter standard dan V6 3.5 liter pilihan, masing-masing dengan 203 kuasa kuda dan 310 hp. Semua model berkuasa gas dilengkapi sebagai standard dengan transmisi automatik lapan kelajuan. Enjin kitaran Atkinson 2.5 liter digunakan dalam Camry Hybrid untuk output sistem gabungan sebanyak 208 hp.

Sumber : Toyota

Jangan lupa untuk menekan butang follow dan like di page rasmi kami di Facebook dan Twitter

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 7, 2023 2:59 pm

Latest Articles

Skip to toolbar