22 C
Malaysia
Wednesday, December 6, 2023

TMB Kelantan Kata Tiada Sebab Melebarkan Jalan Kerana Ia Hanya Digunakan Sekali Setahun

Facebook
Bagi mereka yang melancong ke Kelantan pada musim Raya, kita semua sudah tahu berapa lama masa yang diambil untuk memandu balik kerana kesesakan yang teruk, sebahagiannya bergantung kepada keadaan jalan raya.
Walaupun desakan untuk jalan yang lebih baik dan lebih luas oleh orang Kelantan, tidak semua orang percaya ada keperluan untuk itu.
Timbalan Menteri Kelantan Datuk Mohd Amar Nik Abdullah baru-baru ini menjadi tajuk berita selepas beliau berkata tiada gunanya melebarkan jalan raya kerana "ia hanya digunakan sekali setahun".
Komennya itu dibuat sebagai jawapan kepada orang ramai yang bertanya kepadanya apakah rancangan kerajaan negeri terhadap kesesakan lalu lintas luar biasa yang berlaku setiap kali musim Raya.
“Jadi kita perlu melaluinya. Ia tidak selalunya berlaku."
“Kebodohan apakah ini?”

Video tersebut telah menjadi viral dan telah dikongsi berkali-kali di pelbagai platform media sosial. Di Twitter, pengguna meluahkan rasa geli dan marah mereka terhadap komennya.

Seorang pengguna menonjolkan jalan tertentu di Kelantan yang sering sesak pada musim Raya. “Pada hari biasa, ia mengambil masa 45 minit, tetapi semasa Raya, ia boleh berlarutan sehingga 5 hingga 6 jam untuk terperangkap di sana.”
“Bukannya ia hanya digunakan semasa Raya. Jalan raya adalah satu keperluan bagi kita. Mempunyai jalan raya yang bagus akan meningkatkan ekonomi. Kalau nak beri alasan, sekurang-kurangnya buatlah bunyi yang lebih bijak,” kata seorang lagi.
Seorang lagi pengguna menyatakan, “Jika anda lihat di Kelantan, ia bukan seperti mereka tidak boleh melebarkan jalan raya. Bahu jalan lebar. Boleh tambah satu lagi lorong. Tetapi jika anda mempunyai menteri seperti ini, maka tidak akan ada kesudahan kepada isu kesesakan (trafik yang sangat panjang) di Kelantan.”

Sumber : World Of Buzz

Dapatkan berita-berita terkini dan viral di page kami. Jangan lupa untuk menekan butang Subscribe, follow dan like di page rasmi kami :
Like : Facebook
Follow : Twitter
Subscribe : Youtube

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 5, 2023 4:15 pm

Latest Articles

Skip to toolbar