22 C
Malaysia
Wednesday, December 6, 2023

Thor Love and Thunder

Thor Love and Thunder Trailer
Thor: Love and Thunder ialah filem adiwira Amerika akan datang berdasarkan watak Marvel Comics Thor, diterbitkan oleh Marvel Studios dan diedarkan oleh Walt Disney Studios Motion Pictures. Ia bertujuan untuk menjadi sekuel langsung kepada Thor: Ragnarok (2017) dan filem ke-29 dalam Marvel Cinematic Universe (MCU). Filem ini diarahkan oleh Taika Waititi, yang menulis skrip bersama Jennifer Kaytin Robinson, dan membintangi Chris Hemsworth sebagai Thor, bersama Tessa Thompson, Natalie Portman, Christian Bale, Chris Pratt, Jaimie Alexander, Pom Klementieff, Dave Bautista, Karen Gillan , Sean Gunn, Jeff Goldblum, Vin Diesel dan Bradley Cooper. Dalam filem itu, Thor merekrut Valkyrie (Thompson), Korg (Waititi), dan Jane Foster (Portman)—yang kini menjadi Mighty Thor—untuk menghalang Gorr the God Butcher (Bale) daripada menghapuskan semua tuhan.

Menjelang Januari 2018, Hemsworth dan Waititi telah membincangkan rancangan untuk sekuel Ragnarok. Love and Thunder diumumkan secara rasmi pada Julai 2019, dengan Hemsworth, Waititi, dan Thompson, bersama Portman—yang tidak muncul dalam Ragnarok—semuanya dilampirkan untuk kembali ke francais. Waititi berkata filem itu akan mengadaptasi unsur-unsur daripada lakonan Jason Aaron dalam buku komik Mighty Thor, yang menyaksikan Foster mengambil alih mantel dan kuasa Thor semasa menghidap kanser. Robinson menyertai filem itu pada Februari 2020, dengan Waititi kemudian menyifatkannya sebagai filem percintaan. Penggambaran bermula pada Januari 2021 di Sydney, Australia, dan berakhir pada awal Jun.

Thor: Love and Thunder dijadualkan dikeluarkan di Amerika Syarikat pada 8 Julai 2022, sebagai sebahagian daripada Fasa Empat MCU.

Sumber : Wikipedia

Jangan lupa untuk menekan butang follow dan like di page rasmi kami di Facebook dan Twitter

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 5, 2023 6:16 pm

Latest Articles

Skip to toolbar