21.9 C
Malaysia
Wednesday, September 27, 2023

Thor: Love and Thunder

Thor: Love and Thunder ialah filem adiwira Amerika akan datang berdasarkan watak Marvel Comics Thor, diterbitkan oleh Marvel Studios dan diedarkan oleh Walt Disney Studios Motion Pictures. Ia bertujuan untuk menjadi sekuel langsung kepada Thor: Ragnarok (2017) dan filem ke-29 dalam Marvel Cinematic Universe (MCU) . Filem ini diarahkan oleh Taika Waititi, yang menulis skrip bersama Jennifer Kaytin Robinson, dan membintangi Chris Hemsworth sebagai Thor, di samping Tessa Thompson, Natalie Portman, Christian BaleChris Pratt, Jaimie Alexander, Pom Klementieff, Dave BautistaKaren GillanSean GunnJeff Goldblum, dan Vin Diesel. Menjelang Januari 2018, Hemsworth dan Waititi telah membincangkan rancangan untuk sekuel RagnarokLove and Thunder diumumkan secara rasmi pada Julai 2019, dengan Hemsworth, Waititi, Thompson, dan Portman—yang tidak muncul dalam Ragnarok—semuanya dilampirkan untuk kembali ke francais. Waititi berkata filem itu akan menyesuaikan unsur-unsur daripada Jason Aaron dalam buku komik

Mighty Thor, yang menyaksikan watak Portman Jane Foster mengambil alih mantel. dan kuasa Thor semasa menghidap kanser. Robinson menyertai filem itu pada Februari 2020, dengan Waititi kemudian menyifatkannya sebagai filem romantik. Penggambaran bermula pada Januari 2021 di Sydney, Australia, dan berakhir pada awal Jun.

Thor: Love and Thunder dijadualkan akan dikeluarkan di Amerika Syarikat pada 8 Julai 2022, sebagai sebahagian daripada Phase Four MCU.

Sumber : Wikipidea

Jangan lupa untuk menekan butang follow dan like di page rasmi kami di Facebook dan Twitter

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
11,212
Total active cases
Updated on September 26, 2023 7:29 pm

Latest Articles

Skip to toolbar