22.2 C
Malaysia
Thursday, December 7, 2023

Tesla Giga Shanghai Akan Memanjangkan Penggantungan Loji

Setiap hari jeda pengeluaran dianggarkan kira-kira 2,000 lebih sedikit kereta yang dihasilkan.
Kilang Tesla Giga Shanghai di China telah menggantung pengeluaran kereta elektrik selama beberapa hari, tetapi ia mungkin bukan penamat gangguan penutupan berkaitan COVID-19.

Kilang itu dijangka menghentikan pengeluaran selama empat hari - antara 28 Mac hingga 31 Mac - dan kembali dalam talian pada 1 April, tetapi menurut sumber Reuters, penggantungan pengeluaran akan dilanjutkan.

"Tesla melanjutkan penghentian pengeluaran di kilangnya di Shanghai, notis dalaman yang dilihat oleh Reuters menunjukkan."

Dengan kata lain, Tesla mungkin tidak dapat meneruskan pengeluaran sehingga keadaan kembali normal di kawasan itu.

Itu akan menambah isu bekalan, yang sudah menyebabkan pelanggan beratur panjang menunggu kereta kerana permintaan jauh melebihi bekalan.

Dengan mengandaikan bahawa satu hari pengeluaran di Tesla Giga Shanghai bernilai 2,000 atau lebih kereta (Model 3 atau Model Y), beberapa hari boleh mengurangkan pengeluaran tahun itu sehingga sekitar 10,000 dengan mudah.

Pengeluaran bulanan di kilang melebihi 50,000 unit beberapa kali, jadi selagi pemberhentian tidak berlanjutan hingga beberapa minggu, kilang itu harus kekal sebagai tapak pengeluaran terbesar Tesla di seluruh dunia. Dalam tempoh enam bulan, yang berakhir pada 28 Februari, syarikat itu menjual di China atau mengeksport lebih daripada 350,000 Model 3 dan Model Y Buatan China.

Di bawah ini kita boleh melihat video jejambat Tesla Gigafactory 3, yang dirakam oleh Jason Yang pada 26 Mac, yang mendedahkan beberapa elemen pembinaan tambahan baharu bersebelahan dengan bangunan pengeluaran utama.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 7, 2023 2:59 pm

Latest Articles

Skip to toolbar