22 C
Malaysia
Wednesday, December 6, 2023

Teaser Honda ADV 160 Kini Di Media Sosial Di Indonesia

Bilakah kita boleh mengharapkan untuk melihatnya di tempat lain?
Apabila Honda melancarkan enjin PCX 160 yang dikemas kini di Thailand pada awal tahun 2021, ia hanya masalah bila (bukan jika) kebanyakan skuter 150cc lain yang ditawarkan oleh Team Red akan mendapat peningkatan yang sama tidak lama lagi. Walaupun ia adalah rangsangan anjakan ringan, sebab utama kemas kini adalah pematuhan pelepasan—maka sudah tentu, ia hanya masuk akal bahawa kemas kini enjin yang sama akan muncul di seluruh julat tidak lama lagi.
Hampir serta-merta, spekulasi tentang ADV 160 bermula. Itulah skuter yang kami (mengejutkan) dapatkan di A.S., dan yang agak popular di pelbagai pasaran di Asia dan Eropah. Tidak lama selepas itu, nampaknya sesuatu yang pasti bahawa Vario 160 sedang dalam perjalanan ke pasaran Asia.

Kini sudah penghujung Jun, 2022—dan akhirnya, PT Astra Honda Motor—kehadiran rasmi Honda di Indonesia—telah menyiarkan penggoda kiri, kanan dan tengah tentang ADV 160 yang akan datang. Ia adalah motosikal sebenar, semua orang—dan nampaknya ia akan datang pada tahun 2022!
 
Dalam segelintir siaran Instagram dan YouTube, PT Astra Honda telah mengiklankan hadiah ADV 160 serba baharu. Ia merupakan peraduan berasaskan Instagram untuk pengikut di Indonesia, dengan peraturan khusus tentang cara untuk menyertai (berkongsi, menyukai, mengulas, dan seterusnya). Sehingga 24 Jun 2022, tiada maklumat tentang ADV 160 yang disenaraikan di laman web PT Astra Honda Motors. Anda boleh, tentu saja, mencari maklumat tentang Vario 160, Genio, Scoopy, dan banyak lagi skuter Honda yang dijual di Indonesia.
Selain mendapatkan tangkapan dekat lencana ESP+ (kuasa pintar dipertingkatkan) Honda, serta lencana tambahan yang berbunyi “160” dan tepat di bawahnya, “4 injap,” terdapat tangkapan profil dua pertiga bahagian atas ADV 160. Setiap bit kenderaan yang ditunjukkan dalam teaser ini berwarna merah, kecuali lampu depan—dan gayanya nampaknya tidak banyak berubah, jika ada. Memandangkan reka bentuk ADV 150 masih belum terlalu lama, kami tidak akan terkejut jika terdapat penambahbaikan ringan (jika ada) pada penggayaannya sebaik sahaja kami dapat melihat keseluruhannya.

Memandangkan skuter Honda berfungsi dengan baik di pasaran di seluruh Asia, hanya menunggu masa sebelum ADV 160 dilancarkan di pasaran lain di rantau ini. Bolehkah kita mengharapkan untuk melihat ADV 160 di A.S.? Belum ada kata rasmi lagi. Walau bagaimanapun, terdapat banyak sebab untuk berfikir bahawa kita akan melakukannya. Untuk satu, Honda melihat wajar untuk memberikan kami ADV 150 di tempat pertama-yang, bercakap sebagai peminat skuter lama yang terletak di A.S., datang sebagai kejutan yang menyenangkan. Ia telah berjalan dengan baik di sini sejak pengenalannya, jadi itu membantu.

Kini, Honda Amerika menggugurkan nombor anjakan daripada nama PCX di pasaran kami, tetapi skuter PCX generasi semasa sudah mempunyai enjin 160cc. Bolehkah ia melakukan perkara yang sama dengan ADV pada masa hadapan, terutamanya jika ia menggunakan enjin 160cc? Itu tidak jelas, tetapi nampaknya kami akan mendapat ADV 160 pada satu ketika pada masa hadapan. Saya mesti berhati-hati bahawa kami hanya membuat spekulasi pada ketika ini-tetapi apabila kami mengetahui lebih lanjut dengan pasti, kami pasti akan memberitahu anda.

Sumber : Ride Apart

Dapatkan berita-berita terkini dan viral di page kami. Jangan lupa untuk menekan butang Subscribe, follow dan like di page rasmi kami :
Like : Facebook
Follow : Twitter
Subscribe : Youtube

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 5, 2023 7:17 pm

Latest Articles

Skip to toolbar