22.3 C
Malaysia
Saturday, December 9, 2023

Suami isteri jual biskut Kanabis secara Online

SEREMBAN – Pasangan suami isteri ditahan Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) selepas dikesan menjual biskut yang dicampur dengan dadah Kanabis melalui media sosial dianggarkan bernilai RM18,750.

Ketua Pengarah JKDM, Datuk Zazuli Johan berkata, kegiatan suami isteri berusia 26 dan 29 tahun itu dikesan pada 22 Jun lalu selepas ditahan di hadapan premiss syarikat kurier di Subang Jaya, Selangor ketika menuntut bungkusan mengandungi bahan disyaki dadah jenis Kanabis.

“Hasil soal siasat membawa kepada serbuan di sebuah kondominium di Puchong, Selangor dan menjumpai bahan disyaki dadah Kanabis seberat 7.5 kilogram (kg).

“Turut disita balang-balang mengandungi biskut yang diadun dengan campuran Kanabis,” katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Zazuli berkata, bekalan dadah Kanabis itu dipercayai diperoleh dari negara Eropah dan kegiatan menjual biskut mengandungi bahan terlarang di media sosial pertama kali dikesan pihaknya.

“Pasangan itu dipercayai menjadikan kondominium tersebut sebagai tempat untuk membungkus semula Kanabis dan menjual biskut Kanabis itu sejak setahun yang lalu melalui Telegram.

“Dipercayai pelanggan yang memakan biskut Kanabis ini boleh khayal dalam tempoh dua jam selepas pengambilan,” katanya.

Sumber : Kosmo Online

Dapatkan berita-berita terkini dan viral di page kami. Jangan lupa untuk menekan butang Subscribe, follow dan like di page rasmi kami :
Like : Facebook
Follow : Twitter
Subscribe : Youtube

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 8, 2023 3:56 pm

Latest Articles

Skip to toolbar