22 C
Malaysia
Wednesday, December 6, 2023

Sony Xperia 1 IV Boleh Menampilkan Quad Kamera Utama Baharu, Kanta Dwi Telefoto

Sony Xperia 1 IV Boleh Menampilkan Sudah hampir setahun sejak Sony melancarkan generasi ke-3 Xperia 1 dan 5 perdananya, yang juga bermakna bahawa pada masa itulah kegoncangan kilang khabar angin itu secara beransur-ansur meningkat dalam kekerapannya. Untuk itu, khabar angin baru-baru ini kini membayangkan kemungkinan kanta telefoto dwi untuk perdana jenama seterusnya.

Khabar angin itu berpunca daripada catatan yang dibuat di platform media sosial China, Weibo. Menurut pengguna yang membuat siaran itu, Xperia 1 IV dijangka dihantar keluar dengan modul quad-kamera utama baharu, cuma berbanding berbilang penderia 12MP, Sony meningkatkan kelebihan dengan tiga penderia 48MP. Dengan kiraan piksel sensor keempat masih tidak didedahkan.

Secara khusus, pengguna Weibo mengatakan bahawa, berdasarkan sampel kejuruteraan Xperia IV yang mereka perolehi, kita boleh melihat pada 48MP f/1.28″ utama Bayer asli, 48MP f/2.43″ Quad Bayer ultra-lebar dan dwi kanta telefoto, dengan satu menempatkan penderia Quad Bayer 48MP f/2.43″ dan satu lagi berfungsi sebagai kanta telefon periskop.
Sekali lagi, khabar angin itu semata-mata, dan oleh itu, ia masih belum disahkan. Setelah berkata demikian, jika ini menahan air, maka tidak perlu dikatakan bahawa modul kamera utama pasti kedengaran seperti naik taraf berbanding yang dalam Xperia 1 III, yang hanya menawarkan tiga susunan kamera 12MP dan sensor ToF.

Sumber: Weibo melalui Notebookcheck

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 5, 2023 4:15 pm

Latest Articles

Skip to toolbar