21.8 C
Malaysia
Sunday, June 11, 2023

Sonic the Hedgehog 2

Sonic the Hedgehog 2 ialah filem komedi pengembaraan aksi 2022 berdasarkan francais permainan video yang diterbitkan oleh Sega. Ia adalah sekuel kepada Sonic the Hedgehog (2020), dan diarahkan oleh Jeff Fowler dan ditulis oleh Pat Casey, Josh Miller, dan John Whittington. Ia dibintangi Ben Schwartz yang mengulangi peranannya sebagai suara Sonic the Hedgehog, bersama James Marsden, Tika Sumpter, Natasha Rothwell, Adam Pally, Shemar Moore, Colleen O'Shaughnessey, Lee Majdoub, Idris Elba dan Jim Carrey. Filem ini mengikuti Sonic dan Tails, yang bekerjasama untuk mencari Master Emerald sebelum Dr. Robotnik dan Knuckles the Echidna melakukannya, sementara juga bersaing dengan organisasi ketenteraan G.U.N.

Berikutan kejayaan filem pertama, Paramount Pictures mengumumkan sekuelnya pada Mei 2020, dengan Fowler kembali sebagai pengarah, manakala Casey dan Josh Miller kembali sebagai penulis, dan Schwartz, Carrey dan pelakon lain mengulangi peranan mereka dari filem sebelumnya. Penggambaran berlangsung dari Mac hingga Jun 2021 di Vancouver dan Hawaii.

Sonic the Hedgehog 2 telah dikeluarkan secara teater di beberapa pasaran pada 30 Mac 2022, dan telah dikeluarkan di Amerika Syarikat pada 8 April, oleh Paramount Pictures dan Sega Sammy Group. Ia menerima ulasan bercampur-campur; pengkritik memuji urutan aksi, persembahan, dan jenaka, tetapi mengkritik lakon layar, masa tayangan dan pacing.[9] Ia telah mengaut lebih $246 juta di seluruh dunia, dan merupakan filem kelima dengan kutipan tertinggi pada 2022. Filem ketiga dan siri spin-off yang memfokuskan pada Knuckles sedang dalam pembangunan.

Jangan lupa untuk menekan butang follow dan like di page rasmi kami di Facebook dan Twitter

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
17,316
Total active cases
Updated on June 11, 2023 12:10 am

Latest Articles

Skip to toolbar