29.3 C
Malaysia
Thursday, September 28, 2023

Smart #1 Diintip Dengan Pemegang Pintu Pop-Keluar, Kaliper Brek Merah

Bersedia untuk debut bulan April.

Jenama yang pernah mengeluarkan kereta bandar kecil, Smart kini sedang bersedia untuk bab seterusnya dalam sejarahnya. Syarikat induk Daimler bekerjasama dengan Geely untuk membina crossover elektrik serba baharu dan kenderaan ini kini berada di peringkat akhir pembangunan. Kumpulan tangkapan pengintip baharu yang baharu menunjukkan kepada kami prototaip yang disamarkan dengan plat pendaftaran Czech sedang dicas semula di stesen pengecasan pantas di suatu tempat di Eropah.

Terdapat beberapa perkara yang patut ditunjukkan di sini. Pertama, Smart #1, seperti yang diketahui secara rasmi, buat masa ini, menampilkan pemegang pintu pop-keluar dan cermin sisi yang dipasang pada pintu hadapan. Pada pandangan kami, profil keseluruhan kelihatan seperti gabungan antara Mini Countryman dan Mercedes-Benz GLB. Terdapat garisan tertentu di bahagian belakang yang mengingatkan kita tentang Opel Adam, sebuah hatchback tiga pintu kecil bergaya yang dikeluarkan oleh pembuat kereta beberapa tahun lalu.

Seperti yang anda boleh lihat, ini adalah kenderaan elektrik semata-mata dan perkataan di jalan adalah Smart akan menawarkannya dengan dua pilihan bateri. Yang jarak jauh dilaporkan akan dilengkapi dengan pek bateri 60 kWj, yang boleh mencukupi untuk julat antara dua cas sehingga 267 batu (430 kilometer). Terdapat laporan bercanggah mengenai rangkaian kuasa dengan beberapa sumber mendakwa Smart #1 akan dikuasakan oleh motor elektrik tunggal dengan 197 kuasa kuda (145 kilowatt), dipasang pada gandar belakang. Orang lain mengatakan motor akan lebih berkuasa.

Foto pengintip baharu ini membolehkan kami melihat ke dalam kabin, walaupun masih terdapat banyak penyamaran yang meliputi kebanyakan permukaan. Papan pemuka mengingatkan kita tentang produk Mercedes, walaupun terdapat skrin infotainmen gaya tablet di tengah. Dua lubang udara bulat besar diletakkan betul-betul di bawah paparan dan konsol tengah besar kelihatan terapung di atas lantai.
Lihat Konsep:
Terdapat beberapa butiran yang menunjukkan bahawa ini mungkin merupakan crossover yang kelihatan sporty. Angkup brek dicat merah dan tali pinggang keledar di bahagian dalam berfungsi dengan fungsi yang sama seperti aksen reka bentuk pada tempat duduk kulit hitam-putih. Cermin sisi juga mempunyai penutup merah dan terdapat kamera kecil yang disepadukan, kemungkinan besar digunakan oleh sistem bantuan elektronik kenderaan. Badan nampaknya disiapkan dengan warna putih, mungkin dengan bumbung hitam yang kontras.

Versi pengeluaran Smart #1 dijangka akan debut bulan depan.

Sumber: Automedia

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
11,212
Total active cases
Updated on September 26, 2023 9:33 pm

Latest Articles

Skip to toolbar