21.8 C
Malaysia
Friday, December 8, 2023

Siri ‘Obi-Wan Kenobi’ Akan Datang Menggabungkan OG Dan Pelakon Baharu

Siri Obi-Wan Kenobi akan berlangsung sepuluh tahun selepas peristiwa Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005). Pada penghujung filem, Jedi telah dimusnahkan oleh Order 66 dan Anakin Skywalker menjadi Lord Sith Darth Vader.

Bayi Luke Skywalker dihantar untuk dibesarkan oleh saudara-maranya - Pakcik Owen dan Makcik Beru - di Tatooine, manakala kakak kembarnya Leia telah diambil sebagai anak angkat oleh keluarga diraja Alderaan.

Walaupun bersembunyi seperti mangsa yang terselamat, Obi-Wan terus memerhati Luke dari jauh. Siri Obi-Wan Kenobi bermula dari titik ini dan seterusnya.
Siri yang akan datang pasti mengujakan beberapa peminat Star Wars kerana ia menyatukan semula Ewan McGregor (yang memainkan Obi-Wan Kenobi) dan Hayden Christensen (yang memainkan Anakin/ Darth Vader) pada skrin.

Semasa sidang akhbar global, McGregor berkongsi bahawa mereka tidak tahu filem itu mendapat sambutan baik apabila mereka berdua membuat filem itu beberapa tahun lalu. Ketika itu, filem-filem itu tidak mendapat sambutan yang cukup baik dan tiada media sosial.
Saya rasa saya semakin sedar tentang kesukaan generasi yang kami buat prekuel untuk filem-filem tersebut. Kerana apabila kami membuatnya, kami tidak mendengarnya. Kami tidak mendapat respons itu, sungguh. Jadi, secara beransur-ansur, saya mula menyedari bahawa orang benar-benar menyukai mereka dan bahawa mereka sangat bermakna kepada generasi itu. Jadi, itu membuatkan saya — yang menghangatkan perasaan saya tentang mereka, saya rasa, atau pengalaman saya berada di dunia Star Wars.
Ewan McGregor ketika ditanya bagaimana perasaannya mengulangi peranan ikoniknya dalam francais itu.
McGregor juga berkongsi bahawa dia teruja untuk menunjukkan sisi berbeza Obi-Wan Kenobi dengan merapatkan jurang antara versi Obi-Wan yang lebih muda dan Alec Guinness yang menggambarkan versi watak yang lebih tua, lebih bijak dan bijak.

Dalam siri baharu, Obi-Wan berada di tempat yang gelap semasa garis masa yang agak gelap. Dia menjalani kehidupan bersendirian sejak dia bersembunyi dan dalam pelarian. Dia tidak boleh menggunakan Force atau berkomunikasi dengan mana-mana rakan lamanya. Dari satu segi, ia seperti kehilangan kepercayaannya, dan ia sama seperti seseorang kehilangan agama mereka.

McGregor menambah bahawa dia tidak melihat Hayden selama bertahun-tahun tetapi apabila mereka kembali ke set melakukan aksi bersama, ia seolah-olah masa tidak berlalu.
Memperkenalkan watak baru
Siri ini akan memperkenalkan penonton kepada Inquisitors yang ditadbir Darth Vader. Tugas mereka adalah untuk memburu Jedi yang tinggal yang terselamat dari Order 66 pada akhir Perang Klon.

Moses Ingram memainkan watak Inkuisitor yang sangat didorong dan orang bawahan Darth Vader bernama Reva. Ingram menggambarkan Reva sebagai wanita pintar yang sentiasa 10 langkah di hadapan. Apa yang menarik perhatian Ingram tentang Reva ialah semangat watak itu untuk melakukan tugasnya dengan sebaik mungkin.

Sebagai pendatang baru dalam dunia Star Wars, Ingram mengakui dia merasakan ia ‘berbahaya’ kali pertama membaca skrip itu, tetapi dia teruja.
Ia sangat menyeronokkan. Ia menyeronokkan untuk menjadi buruk.
Moses Ingram, yang memainkan watak Inquisitor Reva.
Untuk mencipta intipati wataknya, dia bekerja dengan pengarah Deborah Chow dan jabatan solek dan pakaian.

Satu perubahan besar yang mereka lakukan ialah gaya rambut wataknya. Ingram berkata, bayangan awal rambut Reva adalah sesuatu yang rambutnya tidak lakukan secara semula jadi. Apa yang mereka persetujui akhirnya ialah rambutnya diikat, yang penonton akan lihat dalam siri ini.
Tetapi saya fikir apa yang menarik tentang ini ialah, seperti, anda boleh melawan seperti seorang gadis dan masih, seperti, anda tahu, menjadi badass, yang cukup hebat.
Moses Ingram
Obi-Wan Kenobi akan ditayangkan secara eksklusif di Disney Plus Hotstar pada hari Jumaat, 27 Mei, dengan dua episod pertama.

Selepas tayangan perdana, siri ini akan disiarkan setiap minggu pada hari Rabu, sehingga tayangan akhir pada hari Rabu, 22 Jun.

Sumber : The Rakyat Post

Jangan lupa untuk menekan butang follow dan like di page rasmi kami di Facebook dan Twitter

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 7, 2023 4:00 pm

Latest Articles

Skip to toolbar