29.7 C
Malaysia
Thursday, June 1, 2023

Sehingga Kami Mendapat Tetikus Apple Yang Lebih Baik, Beginilah Cara Seorang Lelaki “Membetulkan” Kecacatan Reka Bentuknya

Produk Apple biasanya sangat anggun dan mewah, tetapi ia boleh datang dengan beberapa kelemahan reka bentuk yang paling mengerikan—seperti port Apple Magic Mouse berada di bahagian bawah, yang bermaksud anda tidak boleh menggunakannya semasa mengecas. Walau bagaimanapun, YouTuber Matty Benedetto dari Inventions yang Tidak Diperlukan—yang telah mencipta beberapa item berkaitan Apple sebelum ini—menghasilkan penyelesaian yang cukup kelakar.

"Di permukaan, (Tetikus Ajaib Apple) adalah produk yang direka dengan baik. Ia adalah versi Apple bagi tetikus Bluetooth wayarles mereka sendiri yang berfungsi dengan baik, "kata Benedetto.

Menurut Sofie, Ketua Grafik kami yang telah menggunakan Apple Magic Mouse selama lebih daripada setahun, dia mengatakan bahawa menggunakan tetikus adalah agak lancar—seperti menggunakan pad jejak MacBook. Dia mendapati lebih mudah untuk mengedit grafik dan video menggunakannya, tetapi dia bersetuju bahawa mengecasnya boleh menyusahkan.

"Jika saya ingin mengecasnya, port berada di bahagian bawah jadi saya tidak boleh menggunakannya semasa ia dicas. Walau bagaimanapun, saya sebenarnya tidak perlu mengecasnya terlalu kerap—-ini lebih kepada kesulitan bulanan. Saya hanya akan mengecasnya pada waktu malam apabila saya tidak menggunakannya,” katanya.

Jadi adakah terdapat cara untuk mengecas Apple Magic Mouse anda dan menggunakannya pada masa yang sama? Benedetto bertujuan untuk membetulkan isu tersebut. Mula-mula, dia cuba menggantikan kabel pengecas tetikus dengan "kabel pengecasan yang lebih baik"—iaitu kabel berbentuk L yang membolehkan tetikus berehat lebih dekat ke meja.

Tetapi, itu tidak mencukupi. Selepas menambah beberapa galas bebola, dan perumah bercetak 3D yang dia reka sendiri, tetikus kemudian dapat berfungsi semasa dipasang. Tetapi hasilnya kelihatan sangat serupa dengan tetikus yang lebih besar—dan sesuatu yang sama sekali bukan estetik Apple .

Malangnya, selepas semua usaha dilakukan dalam reka bentuk, Benedetto menyedari bahawa Apple Magic Mouse menjadi tidak boleh digunakan semasa mengecas. Walaupun usaha terbaiknya, masih tiada cara untuk menggunakan tetikus seperti yang Apple tidak mahu anda lakukan.

“… syarikat bernilai dua setengah trilion dolar tidak melakukan apa-apa secara tidak sengaja. Setiap langkah yang mereka lakukan dikira sepenuhnya,” sambung Benedetto.

Tiada tanda-tanda mana-mana versi baharu Apple Magic Mouse akan keluar dalam masa terdekat. Tetapi jika ada, kami hanya boleh berharap bahawa ada cara untuk kami mengecasnya semasa menggunakannya.

Sumber

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
18,510
Total active cases
Updated on June 1, 2023 8:03 am

Latest Articles

Skip to toolbar