22.1 C
Malaysia
Saturday, December 9, 2023

Seekor Biawak Ditemui Di Tempat Letak Kereta Ara Damansara Lotus

Seekor biawak berlari keluar dari bawah kereta sebelum ditangkap.
Tetamu di Ara Damansara Lotus's terkejut apabila mereka disambut oleh seekor biawak pemantau di tempat letak kereta.
Video Tiktok yang dimuat naik Fire Fighter Forever menunjukkan sekumpulan anggota bomba mengelilingi reptilia itu untuk menangkapnya.

Biawak itu mula-mula muncul dari bawah deretan kereta dan kelihatan ketakutan apabila anggota bomba mengepungnya. Biawak itu mengambil beberapa keratan pada tali tangkap yang dipegang oleh seorang anggota bomba.
Walaupun ia melakukan pergaduhan kecil, tidak ada ruang untuk melarikan diri, dan seorang lagi anggota bomba berjaya menyematkan haiwan itu sambil menggunakan sesuatu yang kelihatan seperti kanvas.
Netizen berasa terhibur melihat keseluruhan kejadian itu berlaku dan secara berseloroh bertanya siapa yang memainkan watak Jumanji.

Mereka juga berkata untuk meninggalkan reptilia itu sahaja kerana ia hanya di sana untuk membeli barangan runcit dan bertanya sama ada biawak itu bekas seseorang.

Bagaimanapun, beberapa netizen mengasihani makhluk yang ketakutan itu dan berkata sebenarnya tidak perlu menangkapnya dan ia hanya boleh dihalau dengan selamat.

Mereka menegaskan bahawa habitat biawak pemantau boleh terjejas, yang mungkin menjelaskan bagaimana haiwan itu muncul di kawasan bandar.

Sumber : The Rakyat Post

Dapatkan berita-berita terkini dan viral di page kami. Jangan lupa untuk menekan butang Subscribe, follow dan like di page rasmi kami :
Like : Facebook
Follow : Twitter
Subscribe : Youtube

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 8, 2023 6:00 pm

Latest Articles

Skip to toolbar