22 C
Malaysia
Wednesday, December 6, 2023

Sebab Pemandu Honda Sanggup Lenyek “Clamp” Sewaktu Undur Kereta

PARKIR di kawasan tidak sepatutnya sememangnya sudah menjadi suatu kesalahan. Hal ini turut membuatkan pihak penguasa di sesetengah kawasan memilih untuk clamp tayar kereta pengguna sebagai denda melakukan kesalahan.

Dalam pada itu, lain ceritanya pada kali ini apabila seorang pemandu Honda CR-V ini secara berkeras tidak mahu membayar denda clamp bernilai RM50 sekaligus memilih untuk mengundur kereta dalam keadaan tayar dikenakan clamp.

Rakaman yang tular

Tindakan pemandu Honda CR-V ini mengundur kereta bersama clamp pada tayar bukan sahaja merosakkan clamp berkenaan, malah dapat dilihat beberapa komponen pada kereta juga turut terkesan termasuk fender kereta berkenaan yang mengalami kerosakan serius.

Video yang tular di media sosial ini nyata membuat para netizen terkejut dan terkesima melihatkan pemandu CR-V berkenaan mampu ‘berjimat’ dengan lebih banyak. Berikut merupakan antara respon netizen mengenai tindakan pemandu CR-V ini.

Diharap situasi ini tidak lagi berulang kerana mampu mengundang kepada lebih banyak kerosakan buat kereta berkenaan. Selain itu, orang ramai diingatkan untuk tidak parkir kenderaan di kawasan yang tidak dibenarkan bagi mengelakkan tayar kereta dikenakan clamp.

Dapatkan berita-berita terkini dan viral di page kami. Jangan lupa untuk menekan butang Subscribe, follow dan like di page rasmi kami :
Like : Facebook
Follow : Twitter
Subscribe : Youtube

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 5, 2023 6:16 pm

Latest Articles

Skip to toolbar