21.9 C
Malaysia
Wednesday, December 6, 2023

Scorpion EXO-1400 Carbon Air Tersedia Dalam Grafik Cloner Dan Aranea

Dua grafik baharu untuk topi keledar gentian karbon premium ini.
Scorpion telah membuat topi keledar yang mampu milik tetapi berkualiti premium untuk beberapa waktu sekarang. Jenama itu baru-baru ini mencapai pujian global, sebahagian besarnya terima kasih kepada Juara Dunia MotoGP 2021 Fabio Quartararo yang memiliki topi keledar Scorpion sebagai tudung pilihannya. Sejak itu, pengeluar topi keledar telah mengeluarkan versi edisi khas penutup muka penuhnya sebagai memperingati kejayaan Quartararo.

Penambahan terbaru Scorpion pada senarai model topi keledarnya yang luas datang dalam bentuk semakan estetik kepada topi keledar muka penuh yang popular, EXO-1400 Carbon Air. Sebelum kita menyelami warna baharu, mari kita lihat terlebih dahulu asas tudung anggun ini. Sebagai permulaan, ia menggunakan cangkerang serat karbon Ultra TCT, yang boleh didapati dalam tiga saiz. Di dalam cangkerang terdapat pelapik berbilang ketumpatan yang seterusnya menghilangkan daya hentaman sekiranya berlaku kemalangan. Secara keseluruhannya, EXO-1400 Carbon Air tip penimbang pada berat bulu 1,250 gram dalam saiz sederhana.
Kemudahan lain termasuk visor anti-calar besar yang dipasang pada mekanisme Ellip-Tec keluaran cepat. Visor matahari dalaman yang boleh ditarik balik menjadikan topi keledar serba boleh untuk digunakan dalam sebarang keadaan cuaca, manakala visor asap ganti disertakan dalam pakej, untuk hari musim panas yang sangat panas. Visor ini serasi dengan filem anti-kabut Pinlock MaxVision yang disertakan dalam pakej juga. Di dalam topi keledar, semua pelapik ditutup dengan fabrik Kwikwick 3 yang memastikan wajah anda selesa dan kering. Sistem inflasi Konsep Airfit Scorpion juga disepadukan pada bahagian dalam topi keledar, memastikan kesesuaian yang selesa dan sedia perlumbaan.
Untuk 2022, dua liveri baharu pada Scorpion EXO-1400 Carbon Air membuat penampilan sulung mereka. Untuk satu, Aranea menampilkan grafik sporty dan agresif yang diserlahkan oleh tepi yang tajam, bergerigi dan warna mengecut yang tajam. Sementara itu, Cloner menampilkan reka bentuk yang lebih halus dan dengan bangganya memamerkan jalinan karbonnya yang terdedah. Dengan penambahan pilihan reka bentuk Aranea dan Cloner, EXO-1400 Carbon Air kini boleh didapati dalam sejumlah 16 variasi. Bersaiz dari XS sehingga 2XL, topi keledar karbon premium Scorpion dijual bermula dari 399.90 Euro, atau bersamaan dengan $440 USD.

Sumber : Ride Apart

Jangan lupa untuk menekan butang follow dan like di page rasmi kami di Facebook dan Twitter

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 5, 2023 11:19 pm

Latest Articles

Skip to toolbar