22.3 C
Malaysia
Wednesday, September 27, 2023

‘RRR’ SS Rajamouli menghampiri RM560 juta apabila filem menjadi filem India kelima tertinggi di seluruh dunia

KUALA LUMPUR, 6 April — RRR, epik aksi terbaharu oleh pembikin filem terkemuka India SS Rajamouli telah menggegarkan seluruh dunia sejak tayangan perdana pada 25 Mac.

Menurut The Indian Express, hanya selepas sepuluh hari ditayangkan di skrin besar, filem itu telah menjadi filem India dengan kutipan tertinggi kelima di seluruh dunia pada hari Ahad selepas mengatasi filem percintaan Rajkumar Hirani 2014, PK.

India Today melaporkan bahawa filem itu setakat ini telah mengumpul 921.8 Crore Rupees (RM515 juta) di seluruh dunia dan kini menyasarkan untuk mencapai 1,000 Crore (RM559 juta) menjelang minggu ini.
Penganalisis perdagangan Manobala Vijayabalan di Twitter berkata, filem bajet 450 Crore (RM251 Juta) itu telah berjaya memasuki zon keuntungan dalam masa 12 hari sahaja.

RRR mengutip sekitar 72 Crore (RM40 juta) sepanjang hujung minggu pembukaan domestiknya Khamis hingga Ahad seperti yang dilaporkan oleh Forbes.

RRR ialah drama perang yang berlatarkan era pra-kemerdekaan India, yang ditulis oleh Vijayendra Prasad dan diterbitkan oleh penerbit India, D.V.V Danayya.

Filem tiga jam itu menampilkan Ram Charan dan JR NTR terbaik Tollywood serta Alia Bhatt, Ajay Devgn, Ray Stevenson, Olivia Morris dan Alison Doody.
Hindustan Times melaporkan bahawa RRR memperoleh tanda tempat pertama di box office global semasa hujung minggu pembukaannya.

Pelakon Ram Charan memberitahu portal itu bahawa kehadiran yang besar adalah satu kejutan yang mengalu-alukannya.

“Saya memang menjangkakan ia akan mendapat sambutan hebat, tetapi tanda nombor satu yang saya tidak pernah jangka — itu adalah satu kejutan yang indah.

"Itu sangat mengejutkan kami, walaupun untuk Rajamouli yang saya rasakan."

RRR kini boleh didapati dalam bahasa Tamil, Hindi dan Telugu di pawagam tempatan seluruh negara.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
11,212
Total active cases
Updated on September 26, 2023 4:17 pm

Latest Articles

Skip to toolbar