22 C
Malaysia
Wednesday, December 6, 2023

Remaja melompat di hadapan trak bergerak ‘demi content’ menyebabkan satu nyawa telah hilang

Anak-anak muda yang meletakkan diri mereka dalam bahaya untuk kandungan mungkin sama tuanya dengan media sosial itu sendiri tetapi contoh baru dan khususnya ekstrem trend itu di Indonesia terbukti membawa maut.

Pada hari Khamis di Bandung, Jawa Barat, tersebar video yang menunjukkan dua remaja lelaki melompat di hadapan sebuah trak yang bergerak laju dalam cubaan jelas untuk memberhentikan kenderaan berat itu. Ketika seorang daripada kanak-kanak lelaki itu melompat keluar tepat pada masanya, seorang lagi, seorang berusia 14 tahun, bertembung dengan trak itu.

Polis berkata, kesan itu menyebabkan tengkoraknya retak dan giginya pecah. Budak lelaki itu masih di hospital kerana kecederaan parahnya sehingga artikel ini diterbitkan.
Sementara itu, polis sedang mencari pemandu lori, yang telah AWOL mungkin kerana takut akan dakwaan jenayah. Ironinya, dia boleh mengelak daripada pendakwaan sekiranya dia mematuhi siasatan polis berhubung kejadian itu, tetapi sebaliknya kini mungkin menghadapi pertuduhan langgar lari.

Keesokan harinya, di Tangerang, Banten, tiga remaja lelaki melompat di hadapan sebuah lori yang sedang bergerak. Dua daripada mereka melompat keluar dari jalan, tetapi seorang, berusia 18 tahun, maut di tempat kejadian apabila dia bertembung dengan trak dan berguling di bawah kenderaan.
Pemandu lori dalam kejadian ini telah ditahan untuk disoal siasat.

"Cabaran" trak, boleh dikatakan, bukanlah trend media sosial baharu, terutamanya di kedua-dua lokasi. Polis berkata penduduk tempatan telah cuba menghalang remaja itu daripada mempertaruhkan nyawa mereka secara tidak wajar, tetapi rayuan mereka kebanyakannya tidak didengari.

Sumber : Coconuts.co

Dapatkan berita-berita terkini dan viral di page kami. Jangan lupa untuk menekan butang subscirbe, follow dan like di page rasmi kami :
Like : Facebook
Follow : Twitter
Subscribe : Youtube

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 5, 2023 6:16 pm

Latest Articles

Skip to toolbar