21.1 C
Malaysia
Sunday, October 1, 2023

Rakyat Tegur PM Ismail Sabri Kerana Keadaan Jalan Raya Di Bera Yang Teruk

Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob menjadi topik video tular baru-baru ini di mana beliau dilihat tidak menghiraukan orang ramai yang memarahinya semasa satu acara. Walaupun tidak dapat dipastikan bila dan di mana video itu dirakamkan, dipercayai kejadian itu berlaku semasa acara Felda berdasarkan pakaian seragam yang dipakai Ismail Sabri dan peserta lain.
Video itu, yang dikongsi oleh pengguna Twitter @yaniejela sejak itu telah menjadi viral di platform media sosial, mendapat lebih 1461 tweet semula dan lebih 2579 suka. Dalam video itu, kedengaran seorang lelaki dari belakang telefon pintar rakaman memarahi Perdana Menteri ketika beliau sedang berlalu dengan rombongannya.
Lelaki itu yang dipercayai penduduk Bera berdasarkan loghatnya kedengaran berkata, jalan raya di daerah itu berada dalam keadaan yang amat dahsyat dan meminta Perdana Menteri yang juga Ahli Parlimen Bera membaiki atau pun jalan raya baru. Tambahan pula, semasa lelaki itu memarahi Ismail Sabri, seorang lagi kedengaran ketawa melihat telatah bekas itu.
Video berdurasi 15 saat itu telah mencetuskan perdebatan mengenai tindakan orang yang berada di situ, dengan beberapa netizen memujinya manakala yang lain melabelnya sebagai kurang ajar. Seorang pengulas berkata bahawa Perdana Menteri mengabaikan lelaki itu adalah tidak selari dengan slogan ‘Keluarga Malaysia’ yang mengatakan bahawa kerajaan mesti sentiasa mendengar suara rakyat.

Sementara itu, seorang lagi pengulas berkata lelaki itu berhak menyuarakan rasa tidak puas hatinya secara langsung kepada Perdana Menteri supaya beliau dan menterinya mengetahui nasib sebenar rakyat. Malah, ada juga yang mengulas bahawa apa yang dikatakan lelaki itu adalah benar dan jalan raya di Bera memang memerlukan pembaikan dan perhatian sewajarnya oleh pihak berkuasa.

Walau bagaimanapun, terdapat juga orang yang memandang negatif tindakan lelaki itu, mengatakan bahawa itu bukan cara yang betul untuk menangani isu itu dan dia boleh bercakap dengan cara yang lebih 'bertamadun'. Selain itu, terdapat juga komen bahawa tindakan lelaki itu biadap terhadap Perdana Menteri.

Sumber : World Of Buzz

Dapatkan berita-berita terkini dan viral di page kami. Jangan lupa untuk menekan butang Subscribe, follow dan like di page rasmi kami :
Like : Facebook
Follow : Twitter
Subscribe : Youtube

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
11,212
Total active cases
Updated on September 26, 2023 9:33 pm

Latest Articles

Skip to toolbar