21.1 C
Malaysia
Sunday, October 1, 2023

Prototaip Tesla Cybertruck Terkini Secara Dekat

Versi pengeluaran sepatutnya mempunyai kualiti binaan yang lebih baik daripada ini.
Tesla membuka Gigafactory di Texas pada 7 April 2022, Khamis dalam acara perayaan yang dipanggil Cyber ​​Rodeo. Kilang besar baru pembuat kereta elektrik itu berukuran 338 juta kaki persegi dan terletak di Austin, Texas.

Sudah tentu, Elon Musk menghadiri acara itu bersama-sama dengan pratonton Tesla Cybertruck yang akan datang. Yang ditunjukkan di atas pentas ialah prototaip yang berfungsi dan nampaknya, sesetengah orang dapat peluang untuk mendekati dan peribadi dengan pikap sudut, seperti dalam video ini daripada Pemilik Siber di YouTube.

Dalam video walkaround, anda dapat melihat bahawa prototaip Cybertruck kelihatan agak hancur dan penuh dengan ketidaksempurnaan. Terdapat jurang panel yang besar, bersama dengan beberapa panel tidak sejajar, bahagian terpaku dan bahagian yang rosak seperti cermin luar.

Untuk bersikap adil, Tesla Cybertruck ini masih merupakan prototaip pengeluaran, jadi bukanlah sesuatu yang mengejutkan untuk melihat ketidaksempurnaan ini. Beberapa bahagian di sini mungkin telah dipasang dengan tangan, oleh itu ralat. Kami telah melihat beberapa prototaip daripada jenama lain sebelum ini dan ia sangat berbeza daripada versi pengeluaran dari segi kualiti binaan.

Walau bagaimanapun, kami menjangkakan versi pengeluaran mempunyai kualiti binaan yang lebih baik daripada yang anda lihat dalam video.
Musk mendakwa bahawa Tesla Gigafactory di Texas mempunyai kapasiti untuk menghasilkan sejuta kereta setahun apabila beroperasi sepenuhnya. Separuh daripadanya ialah Tesla Model Y, bersama-sama dengan bateri yang digunakan oleh kereta Tesla. Cybertruck akan dibuat di kilang ini dan akan mula dijual pada 2023.

Selain daripada Cybertruck, "gelombang besar produk baharu" akan tiba pada 2023. Musk tidak mendedahkan nama produk ini tetapi laporan mengatakan bahawa ini termasuk Roadster generasi kedua dan Semi.

Sumber: Cyber Owners  YouTube

Jangan lupa untuk menekan butang follow dan like di page rasmi kami di Facebook dan Twitter

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
11,212
Total active cases
Updated on September 26, 2023 9:33 pm

Latest Articles

Skip to toolbar