22.2 C
Malaysia
Thursday, December 7, 2023

Perkhidmatan Langganan AirAsia Super Plus Menyediakan Penerbangan Tanpa Had dan Penghantaran Percuma Dengan Harga RM639

AirAsia hari ini secara rasminya telah melancarkan perkhidmatan langganan baharunya yang dipanggil Super+. Walaupun ia tidak sama persis dengan Amazon Prime yang merupakan sesuatu yang digunakan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Capital A, Tony Fernandes untuk menerangkan perkhidmatan itu pada bulan Januari, kata kunci utama Super+ masih kekal sama seperti pada slaid pembentangan yang ditunjukkan pada masa itu yang adalah penekanan kepada "tidak terhad".

Dengan harga RM639 setahun, pelanggan SUPER+ boleh mendapatkan penerbangan tanpa had di Malaysia dan merentasi ASEAN dari 11 April 2022 hingga 10 April 2023 dengan sehingga dua penerbangan pada hari yang sama. Bagaimanapun, penerbangan tersebut mestilah di bawah kod pembawa AirAsia AK, FD, QZ dan Z2, kerana penerbangan ini masing-masing dikendalikan oleh AirAsia Malaysia, Thailand, Indonesia dan Filipina.
Menurut FAQ di laman web AirAsia, pelanggan juga perlu menempah penerbangan Super+ mereka 14 hari lebih awal. Seperti yang dijangkakan, penerbangan percuma hanya meliputi tambang asas dan tidak termasuk alat tambah lain serta surcaj yang merupakan sesuatu yang pelanggan perlu bayar sendiri.

Sebaliknya, TnC Super+ juga menyatakan bahawa pelanggan boleh mempunyai sehingga tiga tidak hadir sebelum langganan Super+ mereka boleh dibatalkan oleh AirAsia. Seperti yang anda jangkakan, terdapat bilangan terhad tempat duduk percuma pada setiap penerbangan yang boleh dituntut oleh pelanggan Super+.
Selain itu, terdapat juga sesuatu yang dipanggil "tempoh embargo" yang mana tidak akan ada tempat duduk percuma yang diperuntukkan kepada pelanggan Super+. Senarai itu sebenarnya agak luas yang kelihatan terutamanya meliputi cuti umum dan cuti sekolah seperti penerbangan dari Malaysia ke Indonesia antara 1 hingga 30 April 2022 sempena Ramadhan, serta semua penerbangan AirAsia dari 13 hingga 16 Mei 2022 kerana Hari Pekerja. dan Hari Raya.

Sementara itu, pelanggan Super+ juga akan diberikan caj penghantaran percuma tanpa had untuk pesanan AirAsia Food mereka. Walau bagaimanapun, terdapat pesanan minimum RM15 diperlukan sebelum mereka boleh menggunakan keistimewaan itu dan pesanan itu mesti datang dari restoran terpilih walaupun ini adalah sesuatu yang akan digunakan secara automatik oleh AirAsia Super App.
Tidak lupa, langganan Super+ juga disertakan dengan perlindungan insurans pra-perlepasan COVID tanpa had yang membolehkan pelanggan menuntut sehingga RM150 jika mereka dijangkiti COVID-19 tujuh hari sebelum penerbangan Super+ mereka.

Langganan Super+ pada dasarnya adalah tawaran terhad masa kerana ia hanya tersedia untuk pembelian sehingga 2 April 2022 melalui AirAsia Super App dan laman web AirAsia. Di samping itu, syarikat penerbangan itu juga berkata bahawa hanya terdapat 200,000 langganan Super+ tersedia di seluruh Malaysia, Thailand, Indonesia dan Filipina.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 7, 2023 2:59 pm

Latest Articles

Skip to toolbar