22 C
Malaysia
Wednesday, December 6, 2023

Penunggang Motosikal Ditumbuk Selepas Minta Pemandu Mengalihkan Keretanya Di Jalan Glenmarie

Penunggang motosikal itu didakwa meminta pemandu mengalihkan keretanya tetapi ia tidak sesuai dengan pemandu.
Video menunjukkan seorang penunggang motosikal dan pemandu kereta bergaduh di Jalan Glenmarie, Shah Alam, telah menjadi viral.
Kelihatan seorang lelaki yang dipercayai pemandu sedang merempuh dan mencampakkan penunggang motosikal ke tanah sebelum kedua-duanya dipisahkan oleh orang ramai.

Sebelum bergaduh, penunggang motosikal itu dikatakan meminta pemandu kereta itu mengalihkan sedikit keretanya supaya penunggang motosikal itu boleh lalu.
Bagaimanapun, itu tidak mengecewakan pemandu dan ia membawa kepada pertembungan fizikal di jalan yang sesak.
Tidak diketahui sama ada penunggang motosikal itu bertanya kepada pemandu dengan sopan tetapi netizen berkata ia masih tidak memerlukan serangan fizikal.

Seorang lagi pemandu kenderaan di jalan raya berjaya merakam video itu di telefon dan berkongsi video itu dalam talian supaya mereka dapat mengesan penunggang motosikal itu sekiranya dia memerlukan bukti video.

Netizen yang kerap menunggang motosikal menjelaskan bahawa situasi itu bukan mengenai pemandu yang berhak meminta kereta memberi laluan.

Mereka menjelaskan bahawa kadangkala sukar bagi pemandu untuk melintas di antara kenderaan di jalan yang sempit kerana sesetengah kereta berhenti betul-betul di garisan putus-putus.

Pemandu kenderaan menambah bahawa mereka tidak memerlukan ruang yang besar tetapi hanya jurang yang cukup besar untuk dilalui dan dalam perjalanan.

Netizen turut mengecam pemandu tersebut kerana memulakan pergaduhan. Mereka percaya pergaduhan itu tidak perlu dan pemandu itu boleh mengalihkan sedikit kereta tanpa masalah memandangkan dia berlorek daripada hujan renyai, tidak seperti pemandu.

Sumber : The Rakyat Post

Dapatkan berita-berita terkini dan viral di page kami. Jangan lupa untuk menekan butang Subscribe, follow dan like di page rasmi kami :
Like : Facebook
Follow : Twitter
Subscribe : Youtube

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 5, 2023 6:16 pm

Latest Articles

Skip to toolbar