27.1 C
Malaysia
Wednesday, February 21, 2024

Penunggang Grabfood Menghantar Makanan Ke Flat & Akhirnya Membawa Sampah Pelanggan ke Tingkat Bawah

Penunggang penghantaran makanan sering mengalami situasi yang ganjil dan mencabar. Walau bagaimanapun, mereka berjaya melalui halangan walaupun banyak kesulitan yang ditimbulkan kepada mereka.
Baru-baru ini, seorang penunggang penghantaran makanan Malaysia telah pergi ke halaman Facebook ‘GrabFood Rider Malaysia’ untuk berkongsi pengalaman aneh yang ditemuinya semasa bekerja.
Walaupun kami tidak dapat mengesan siaran asal, siarannya telah di tangkap skrin dan dikongsi di Twitter. Catatan itu berbunyi, “Saya menerima pesanan untuk wang tunai, dan apabila saya tiba, saya menyerahkan makanan kepada pelanggan. Pelanggan itu berkata, ‘Anda boleh pergi dan buang sampah saya ke bawah’.”
“Jadi saya kutip sampah mereka dan bawa turun dari tingkat 7, kena cari tempat buang sampah juga. Adakah mereka fikir saya adik lelaki mereka untuk mengarahkan saya melakukan perkara seperti ini?”
"Ia mesti seorang wanita yang cantik."
Pengalaman penunggang penghantaran makanan ditemui di Twitter, di mana netizen meluahkan rasa geli terhadap cerita itu. Beberapa pengguna menunjukkan bahawa ia pasti seorang wanita cantik yang meyakinkan seorang lelaki untuk melakukan sesuatu seperti itu.

"Biasanya, lelaki selalu menjadi bodoh seperti ini apabila bercakap tentang seorang wanita cantik," kata seorang pengguna.
Seorang lagi mengulas, "Saya fikir hanya wanita yang melakukan perkara bodoh apabila mereka jatuh cinta. Ternyata lelaki adalah sama… dia melihat seorang gadis cantik dan segera menerima permintaan itu. Wah!”
Ada yang berkata bahawa dia tidak sepatutnya menurut sahaja

Sementara itu, beberapa pengguna menyelarnya kerana mematuhi pelanggan dan berkata dia sepatutnya menolak mereka.

“Apakah dia tidak mempunyai mulut untuk menjawab? Katakan sahaja, ‘itu sampah awak, jadi awak buang dari diri sendiri?’,” kata seorang pengguna.
Seorang lagi memberitahunya untuk mengabaikan permintaan seperti itu lain kali. "Anda tidak sepatutnya melayan orang malas seperti ini."
"Jika saya, saya baru sahaja mengambil sampah tetapi meletakkannya semula di hadapan pintu mereka apabila mereka menutupnya," komen yang lain.

Sumber : World Of Buzz

Dapatkan berita-berita terkini dan viral di page kami. Jangan lupa untuk menekan butang Subscribe, follow dan like di page rasmi kami :
Like : Facebook
Follow : Twitter
Subscribe : Youtube

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,648
Total active cases
Updated on January 24, 2024 5:56 pm

Latest Articles

Skip to toolbar