22 C
Malaysia
Wednesday, December 6, 2023

Pengguna media sosial terhibur dengan kebaya ‘duit raya’ penyanyi Aina Abdul dalam muzik video Hari Raya

KUALA LUMPUR, 26 April — Penyanyi Aina Abdul bertukar kepala dengan selera fesyennya yang tersendiri dan menjelang Hari Raya, pakaian terbarunya ialah gaun kebaya - dibuat dengan ‘duit raya’,
Pakaian itu dipaparkan dalam video muzik Hari Raya terbaru Aina Gema Raya di mana penyanyi itu boleh dilihat memamerkan beberapa pakaian kontemporari termasuk gaun kebaya yang kelihatan dibuat daripada wang kertas RM10.
Link Instagram
Hijabista melaporkan bahawa gaun kebaya yang dipakai oleh Aina direka oleh pereka tempatan, Wan & Mary dan wang kertas RM10 itu bukan mata wang sebenar, sebaliknya koleksi sampul surat ‘duit raya’ yang kelihatan seperti wang kertas RM10 sebenar.
Salah seorang pereka, Wan berkata, idea awal pakaian itu ialah menghasilkan kebaya tradisional berunsur peplum sebelum keputusan menambah sampul duit raya bagi menjadikan rekaan itu lebih menarik.

“Kami menggunakan lebih 200 peket sampul duit raya yang kelihatan seperti wang kertas RM10 untuk menghiasi pakaian Aina.

“Kami hanya mengambil masa tiga hari untuk menyelesaikan pakaian itu. Alhamdulillah Aina terbuka dengan idea itu dan menerima rekaan itu dengan tangan terbuka,” kata Wan.

Sejak dimuat naik malam tadi, Gema Raya telah ditonton lebih 60,000 kali di Youtube dan kini berada di nombor 40 dalam senarai trend Youtube Malaysia.

Ramai penonton terhibur dengan pilihan pakaian Aina dalam video tersebut.

“Ainaa! Saya suka lagu Raya awak! Anda membunuh semua gadis perubahan pakaian itu. Suka sangat. Jalan ceritanya membuatkan saya sebak juga. Bagus. Cemerlang!” komen pengguna Nephi Acaling.

“Sebak-sebak seperti bayi. Dan kagum pada masa yang sama. Dengan kualiti nyanyian, lakonan dan fesyen. Aina tapau habis! (Aina mengambil semuanya)” pengguna Saitama Genos mengulas.
Pakaian kebaya Aina turut melambai di Twitter.

“Saya rasa Aina Abdul patut menjadi ratu pakaian. Semua pakaian dia memang keluar dari kotak,” tweet pengguna bebereen.

“Siapa nak duit raya? Jom pilih sendiri,” komen fnjiha bersama tangkapan skrin pakaian Aina.

“Sebab saya menonton MV Aina Abdul kerana saya ingin tahu jenis pakaian fesyen yang dia pakai kali ini. Dan apatah lagi suaranya,” kata ZynJamal.
Dalam MV sembilan minit itu, Aina boleh dilihat dalam sekurang-kurangnya empat pakaian berbeza.

Kecenderungan fesyen dan pakaian avant-garde Aina telah menjadi tajuk berita beberapa kali sebelum ini.

Salah satu yang paling diingati ialah gaun baldu maxi hitamnya oleh jenama fesyen mewah Behati, bersama-sama dengan penutup kepala mawar besar dan kasut tumit tinggi hitam.

Dia dilihat mempamerkan pakaian itu di Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2021.

Sumber : Malay mail

Jangan lupa untuk menekan butang follow dan like di page rasmi kami di Facebook dan Twitter

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 5, 2023 6:16 pm

Latest Articles

Skip to toolbar