22 C
Malaysia
Wednesday, December 6, 2023

Pencipta VFX Kelantan 26 Tahun yang berbakat telah mendapat IRL Ryan Reynolds untuk membintangi pendek CGInya

Dengan lebih 800K pengikut di Instagram dan 500K pelanggan di YouTube, Mohamad Sofian, yang lebih dikenali dengan nama penggunanya Sofyank96, sudah pasti membuktikan dirinya sebagai pencipta kandungan yang berbakat.

Dia memperoleh berjuta-juta tontonan dengan videonya, yang penuh dengan kesan visual (VFX) dan imejan janaan komputer (CGI). Secara khusus, dia telah memperoleh 59,218,098 tontonan di YouTube sahaja.

Terbaru, dia menjemput pelakon Ryan Reynolds untuk bertindak bertentangan dengannya dalam satu video sedemikian, dan kualitinya adalah tahap seterusnya.
Link Instagram
Berpasangan dengan Ryan

Kerjasama baru-baru ini dengan Ryan Reynolds sebenarnya bukanlah rodeo pertama Sofian dengan bintang global. Pencipta kandungan Malaysia itu juga pernah bekerjasama dengan John Cena dan Will Smith sebelum ini.

Dalam vlog, Sofian membenarkan penonton menonton rakaman di sebalik tabir video Ryan Reynolds. Vlog itu menunjukkan cara adegan bersama Reynolds dirakam melalui Zoom dan projek itu adalah sebahagian daripada promosi untuk filem terbaru Reynold, The Adam Project.

Selepas merakam adegan Ryan melalui Zoom, warga Malaysia itu merakam bahagiannya sendiri dengan skrin hijau. Video terakhir adalah hasil suntingan lebih sebulan daripada Sofian. Terus terang, kejelasan video yang dihasilkan agak mengejutkan, memandangkan bagaimana bahagian Reynolds secara literal diambil dari Zoom.
Dia mendedahkan dalam kekili Instagram bahawa sebenarnya hanya ada 16 saat rakaman dengan Ryan, jadi dia menggunakan CGI untuk memanjangkan adegan itu.

Malah, Sofian menyiarkan di Facebook bahawa kira-kira 80% daripada keseluruhan video bergantung pada CGI, itulah sebabnya penyuntingan mengambil masa yang lama. Walau bagaimanapun, hasil akhirnya berbaloi.

Video itu menampilkan kapal angkasa futuristik dari The Adam Project, yang Sofian dedahkan dengan mengaktifkan rantai, sama seperti dalam filem.

Papan hover terbang turun dari kapal angkasa ke Sofian, yang melangkah ke atasnya. Anda boleh melihat papan menurun sedikit disebabkan beratnya, yang menjadikan video itu lebih realistik. Kami menyaksikan lembaga mengangkat Sofian ke atas kapal angkasa, tempat Ryan Reynolds menanti.

Walaupun Reynold dan Sofian membuat penggambaran di lokasi yang berbeza, Sofian dapat menggunakan sihir penyuntingannya untuk menjadikannya kelihatan seperti berada di ruang yang sama.

Bintang filem itu memberitahu Sofian untuk menyertai misinya untuk kembali ke masa lalu. Sofian serta-merta bersetuju, menekan butang eject yang menghantarnya pergi dalam pod.

Kemudian, Reynolds menoleh ke kamera dan memberitahu penonton untuk turut serta dengan menonton The Adam Project di Netflix. Jika saya belum menstrim filem itu semasa ia dikeluarkan, video ini akan menarik minat saya untuk berbuat demikian.

Sumber : Vulcan Post

Jangan lupa untuk menekan butang follow dan like di page rasmi kami di Facebook dan Twitter

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 5, 2023 6:16 pm

Latest Articles

Skip to toolbar