21.8 C
Malaysia
Friday, December 8, 2023

Pelanggan beli 2 Burger Ayam Special Berharga RM23 mengundang reaksi Netizen

Tahun demi tahun, lebih banyak rangkaian burger muncul untuk memenuhi keinginan rakyat Malaysia terhadap burger, terutamanya untuk makan malam atau makan malam. Walau bagaimanapun, adalah selamat untuk mengatakan bahawa sebagai rakyat Malaysia, kita boleh bersetuju bahawa tiada apa yang mengalahkan burger tepi jalan.
Ia bukan sahaja lazat, tetapi anda boleh menyesuaikan burger anda pada harga yang berpatutan. Namun, bagi pengguna Facebook ini, baru-baru ini dia berkongsi pengalaman membeli burger dari gerai tepi jalan dengan harga tinggi. Menurut catatannya, dia membeli dua Burger Ayam Special dari sebuah gerai di belakang salah satu cawangan Maybank di Kepong.
Bagaimanapun, apabila membayar burger, jumlah kerosakan mencecah RM23!

"Saya mengesahkan tiga kali ganda dengan penjual dan dia memberitahu saya ini adalah harga untuk Burger Ayam Special," jelas wanita itu.

“McD mempunyai burger yang lebih murah”
Tidak mengambil masa yang lama untuk siarannya tentang burger yang terlalu mahal menjadi tular dalam talian dan rakan-rakan Malaysia mempunyai banyak perkara untuk diperkatakan tentang harga, dengan ramai yang membandingkan harga burger yang sama di tempat masing-masing.

Dijangka, ada yang menyatakan rasa terkejut dengan harga burger tersebut dan salah seorang daripada mereka berkata McDonald’s juga menjual burger yang lebih murah.
“Istimewa berganda berharga saya hanya RM7.50. Tambahan RM1 untuk hirisan keju tambahan.”
“Saya berharga RM4.50 di sini, harga di tempat anda agak tidak masuk akal.”
Seorang pengguna juga mengatakan bahawa adalah mustahil untuk mencari burger yang berharga hanya RM2.50 pada masa kini.

“RM23 lebih mahal daripada McDonald’s.”

Ini semua tentang penjenamaan

Sebaliknya, 'peminat burger' yang mengiktiraf jenama itu telah mengulas dan menjelaskan isu burger yang terlalu mahal, dengan menyatakan bahawa jenama itu - Otai, terkenal dengan harganya yang tinggi.
“Jenama Otai sentiasa mahal,” kata seorang netizen.

Sahabat pencinta burger, jika burger itu sedap dan terkenal, adakah anda akan membayar RM23 untuk dua burger yang anda beli dari tepi jalan? Adakah kenaikan harga barangan membenarkan harga semasa burger tepi jalan?

Sumber : World Of Buzz

Dapatkan berita-berita terkini dan viral di page kami. Jangan lupa untuk menekan butang Subscribe, follow dan like di page rasmi kami :
Like : Facebook
Follow : Twitter
Subscribe : Youtube

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 7, 2023 4:00 pm

Latest Articles

Skip to toolbar