21.1 C
Malaysia
Wednesday, June 7, 2023

Pasangan Malaysia Berarak Dengan Tema Star Wars, Menggunakan ‘Lightsaber’ Untuk Memotong Kek Perkahwinan

Sepasang suami isteri Melayu tempatan menjadi viral selepas melakukan sentuhan kreatif pada hari besar mereka di Seremban dengan mengadakan perkahwinan bertemakan Star Wars.

Unsur-unsur daripada francais budaya pop sedunia telah dimasukkan ke dalam perayaan untuk hari besar mereka dengan Imperial March (Tema Darth Vader) di luar runut bunyi yang dimainkan untuk mengalu-alukan pengantin baru dalam perjalanan mereka di lorong dan bukannya pukulan kompang biasa.
Pengantin lelaki Rohaizad Rahmat yang berasal dari Seremban memberitahu Malay Mail bahawa dia sentiasa menjadi peminat setia Star Wars malah memakai tuxedo hitam untuk mewakili watak kegemarannya — Darth Vader.

"Saya sangat menyukai Star Wars terima kasih kepada ayah saya yang pernah membawa kami menonton filem dan itulah sebabnya saya memasukkannya sebanyak yang saya boleh ke dalam perkahwinan," katanya.

Pasangan Melayu itu kemudian mengejutkan orang ramai selepas memegang lightsaber besar sebagai gimik memotong kek perkahwinan mereka dan bukannya menggunakan pisau kek.

“Tiada pisau, cuma lightsaber.

“Muzik latar yang dimainkan juga merupakan lagu daripada senarai main Star Wars yang kesemuanya merupakan lagu kegemaran suami saya,” tulis kapsyen video tular itu.

Ramai yang terhibur dengan gaya perkahwinan manakala seorang pengguna TikTok berkata perkahwinan itu sepatutnya diadakan pada 4 Mei, yang juga merupakan Hari Star Wars.

"Harus ada batalion Stormtrooper juga untuk mengiringi pasangan pengantin ini," tulis pengguna TikTok yang lain.

"The force is strong dengan pasangan ini," tulis pengguna lain.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
17,316
Total active cases
Updated on June 6, 2023 11:31 pm

Latest Articles

Skip to toolbar