Opel Rocks-e Kargo Adalah EV Comel Sempurna Untuk Penghantaran Bandar

0
421
Ia direka untuk mengangkut bungkusan, piza dan banyak lagi.

Opel memperkenalkan ahli tambahan keluarga kenderaan Mobiliti Bandar Mampan (SUM). Dipanggil Rocks-e Kargo, EV kecil itu direka untuk mengangkut barangan dalam persekitaran bandar, sesuai untuk penghantaran jarak jauh tanpa pelepasan. Di bawah klasifikasi Kesatuan Eropah, Rocks-e Kargo ialah basikal empat roda dan bukannya kereta.

The Rocks-e Kargo ialah Citroen My Ami Cargo berlencana semula. Tempat duduk penumpang telah ditanggalkan, digantikan dengan kawasan penyimpanan yang menawarkan lebih daripada 106 gelen (400 liter) volum kargo fleksibel.

Untuk item yang lebih panjang, Rocks-e Kargo mempunyai lantai pemuatan boleh laras, yang membolehkan penyimpanan objek sehingga 47.2 inci (1.2 meter) panjang. Ia boleh mengangkut muatan sehingga 309 paun (140 kilogram). Untuk bungkusan, pizza, atau apa-apa sahaja yang sesuai dengan kabin, Rocks-e Kargo harus melakukan silap mata.

Apa yang menjadikan Rocks-e Kargo sebagai pengangkut kargo bandar yang sempurna ialah saiznya yang kecil, berukuran hanya 94.9 inci (2.41 meter) panjang, 54.7 in (1.39 m) lebar dan 59.8 in (1.52 m) tinggi. Ini membolehkan EV kecil itu muat di lorong yang ketat. Ia juga mempunyai jejari pusingan 283.5 in (7.2 m), yang menjadikannya sangat mudah dikendalikan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here