22 C
Malaysia
Wednesday, December 6, 2023

Najib tukar peranan, jadi pelakon sehari

PETALING JAYA: Datuk Seri Najib Razak mempunyai banyak peranan selama ini, termasuk sembilan tahun sebagai perdana menteri Malaysia, tetapi baru-baru ini beliau mencuba sesuatu yang berbeza.

Dalam catatan Facebook pada Sabtu (25 Jun), Najib berkata beliau telah memutuskan untuk menceburi peranan baharu - sebagai seorang pelakon.

“Saya... bertukar ke bidang lain.
“Pengarah kata tak perlu uji bakat dan penggambaran nampak bagus.

"Saya berada dalam watak untuk menjalani penggambaran untuk drama Tunjang hari ini," katanya dalam catatan Facebooknya, bersama beberapa gambar dia dalam pakaian.

Najib yang berlakon sebagai cameo dalam drama RTM nampaknya sedang menikmati lakonan baharunya seperti yang dilihat menerusi pelbagai gambar dan kemas kini status yang dimuatkannya di Facebook.

“Hmm.. not bad my OOTD pakai topi ni.
"Saya kelihatan seperti James Bond lama," katanya dalam catatan susulan.

Sementara itu, bekas ahli majlis tertinggi Umno Datuk Sohaimi Shahadan berkongsi video pendek beliau menemu bual Najib yang sedang digayakan rambut palsunya.

Ditanya oleh Sohaimi mengenai pengalamannya, Najib berkata ia adalah pengalaman pertama yang cukup manis baginya terutamanya memandangkan mesej yang ingin disampaikan drama ini berkait rapat dengan perjuangan bapanya Tun Abdul Razak untuk rakyat.

“Ini adalah pengalaman baharu dan bagi saya, pengalaman yang manis, kerana ini kali pertama saya dan bukan sahaja kerana saya menghidupkan watak yang jauh berbeza daripada diri saya tetapi kerana mesej yang saya dapat sampaikan.

"Tunjang bercerita tentang perjuangan Tun Razak, penubuhan Felda, itu antara warisan Tun Razak yang kita semua banggakan," katanya.
Facebook Najib Razak

Sumber : The Star Online

Dapatkan berita-berita terkini dan viral di page kami. Jangan lupa untuk menekan butang Subscribe, follow dan like di page rasmi kami :
Like : Facebook
Follow : Twitter
Subscribe : Youtube

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 5, 2023 6:16 pm

Latest Articles

Skip to toolbar