22.1 C
Malaysia
Tuesday, December 12, 2023

Pelanggan Temui Mata Kail Dalam Kepala Ikan Kari Di Restoran KL, Dapat Potongan 60 Sen Sebagai Pampasan

Kebersihan bukanlah satu-satunya perkara yang perlu diperhatikan oleh pelanggan sebelum menjamu selera, kerana sama ada makanan itu selamat untuk dimakan atau tidak juga perlu dipertimbangkan.
Baru-baru ini, seorang wanita di KL nyaris menemui nyawanya dalam bahaya selepas menemui barang berbahaya di dalam kepala ikan karinya.
Wanita itu melawat restoran yang tidak dinamakan bersama keluarganya & ia adalah hidangan yang ‘tidak dapat dilupakan’ apabila dia ternampak mata kail pancing gergasi di dalam ikan itu sendiri!
Kami tidak dapat membayangkan kesakitan yang akan mereka alami jika ada di antara mereka yang menggigit mata kail, tetapi mujurlah, tiada seorang pun daripada mereka yang mengalami sebarang kecederaan.
Wanita itu segera mengetengahkan perkara itu kepada pengurus restoran, tetapi jawapannya tidak seperti yang mereka harapkan.
"Maaf, tetapi ini salah pembekal."

Sebelum pengurus diminta meneliti perkara itu, salah seorang pelayan restoran itu mendakwa bahawa ia adalah kesalahan dapur.
Apabila ia menjadi perhatian pengurus, dia enggan mengambil sebarang tanggungjawab. Dia memberitahu pelanggan bahawa ia adalah kesilapan dari pihak pembekal.

Bagaimanapun, dia kemudian memohon maaf atas perkara itu dan akhirnya memberikan keluarga itu diskaun sebanyak 60 sen daripada jumlah bil mereka sebanyak RM298.60.
Menurut Sin Chew, wanita itu tidak berpuas hati dengan cara restoran itu mengendalikan penemuan mata kail dalam hidangan mereka.
“Ia adalah kesalahan dapur pada mulanya, dan kemudian ia menjadi kesalahan pembekal. Ayah saya tidak menggigit mata kail, tetapi bagaimana jika ia dihidangkan kepada orang lain?”
Ini bukan sahaja tidak bersih tetapi juga berbahaya kerana ia boleh menyebabkan kecederaan teruk. Walaupun permohonan maaf dan diskaun 60 sen daripada jumlah bil, adakah ia cukup untuk mengimbangi pengalaman bersantap yang buruk?

Sumber : The Rakyat Post

Dapatkan berita-berita terkini dan viral di page kami. Jangan lupa untuk menekan butang Subscribe, follow dan like di page rasmi kami :
Like : Facebook
Follow : Twitter
Subscribe : Youtube

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 11, 2023 6:33 pm

Latest Articles

Skip to toolbar