21.1 C
Malaysia
Sunday, October 1, 2023

Minuman edisi terhad baharu Coca-Cola rasanya seperti ‘pixel’ dan disertakan dengan kod Fortnite

Keseluruhan idea 'metaverse' menjadi agak bodoh hari ini, dengan segala-galanya daripada 'telefon pintar metaverse' sehinggalah 'metaverse untuk kanak-kanak'. Bersedialah untuk lebih banyak penipuan metaverse yang gimik, kerana Coca-Cola kini memperkenalkan minuman Coke edisi terhad 'berinspirasikan permainan' baharu yang—dan saya tidak mahu—dilahirkan dalam metaverse' dan rasanya seperti 'piksel'.
Digelar sebagai Coca-Cola Zero Sugar Byte, ia merupakan ahli kedua barisan Coca-Cola Creations bagi minuman Coke edisi terhad. Menurut Coca-Cola, lembut istimewa ini 'membawa rasa piksel kepada kehidupan', tetapi jenis itu menimbulkan satu lagi soalan: apakah rasa piksel? Walaupun piksel sebenar mungkin terlalu kecil untuk anda jilat, Coca-Cola Zero Byte nampaknya akan mempunyai rasa yang terang dan terdepan. Walaupun itu biasanya bermaksud sitrus atau air berkilauan, Coca-Cola mengatakan bahawa rasa 'piksel' mengingatkan kepada menghidupkan permainan, manakala kemasannya yang menyegarkan akan menjadi teman permainan yang hebat. Kata-kata mereka, bukan saya.
“Untuk ekspresi kedua kami daripada Coca-Cola Creations, kami mahu mencipta rasa inovatif yang diilhamkan oleh keseronokan piksel, berakar umbi dalam pengalaman yang dimungkinkan oleh permainan. Sama seperti piksel kuasa sambungan digital, Coca-Cola Zero Sugar Byte menyatukan orang ramai untuk berkongsi detik-detik Real Magic,” – Oana Vlad, Pengarah Kanan Strategi Global, The Coca-Cola Company.
Dan untuk benar-benar mendorong pulang bahawa ia adalah minuman permainan metaverse, Coca-Cola juga telah bekerjasama dengan Epic Games untuk mencipta Pulau khas di Fortnite yang dipanggil Pixel Point. Dicipta dalam mod Kreatif Fortnite, pemain Fortnite boleh menggunakan kod '8565-0287-3178' dalam permainan untuk memasuki Pixel Point. Di sana, anda akan disambut dengan empat permainan mini berbilang pemain 'berinspirasi deria', dipanggil The Castle, The Escape, The Race dan The Tower. Setiap permainan mini mempunyai set cabaran tersendiri yang memerlukan anda bekerjasama dengan pemain lain untuk menyelesaikannya.
Tin datang dalam pembungkusan dengan grafik yang menampilkan piksel membentuk logo Coca-Cola, manakala tin itu sendiri boleh didapati dalam pek berkembar tin tipis 12.5oz. Tin itu juga boleh diimbas untuk mengakses permainan realiti tambahan mini yang menceritakan kisah BYTE, piksel 8-bit yang ditinggalkan apabila Coca-Cola Byte memasuki metaverse. Permainan itu sendiri membolehkan anda mengawal BYTE, melompat naik dan turun tangga lingkaran supaya ia boleh menyertai kembali rakan Coca-Colanya.
Malangnya bagi rakyat Malaysia yang ingin tahu tentang menurunkan piksel, Coca-Cola Zero Sugar Byte hanya akan tersedia di Amerika Latin, Amerika Syarikat dan di China buat masa ini. Maklumlah, minuman edisi terhad Coca-Cola Creation sebelum ini juga mempunyai gimik pemasaran yang tidak masuk akal di sekelilingnya, dengan Coca-Cola Starlight hadir dengan rasa yang digambarkan sebagai 'angkasa lepas'. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai minuman edisi terhad ini jika anda mahu dengan melayari laman web Coca-Cola Creations mereka di sini.

SUMBER 

Jangan lupa untuk menekan butang follow dan like di page rasmi kami di Facebook dan Twitter

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
11,212
Total active cases
Updated on September 26, 2023 9:33 pm

Latest Articles

Skip to toolbar