22.7 C
Malaysia
Thursday, June 1, 2023

Longjia XDV 150 Baharu Mahu Anda Anggap Ia Honda ADV150

Jika anda julingkan mata anda dan sengetkan kepala anda, anda mungkin tidak akan dapat membezakannya.
Pengeluar motosikal China telah mendapat banyak kemasyhuran untuk mereka, boleh kita katakan, meminjam konsep dan reka bentuk daripada jenama yang lebih besar dan lebih mantap dalam perniagaan. Dalam dunia motosikal, terdapat beberapa jenama China yang sememangnya telah mencetuskan jejak inovasi, dan membuat laluan mereka sendiri—menyingkir daripada penggayaan dan kejuruteraan peniru, sekurang-kurangnya untuk sebahagian besar.

Walau bagaimanapun, motosikal yang merupakan salinan lurus model sedia ada daripada pengeluar popular terus muncul di kiri dan kanan. Ambil contoh, Longjia XDV 250Si, skuter maxi jenis pengembaraan yang jelas menyamar sebagai Honda ADV350. Maksud saya, pasti, pada ketika ini, segmen skuter pengembaraan cukup besar sehingga ia tidak lagi dikaitkan dengan Honda semata-mata, tetapi anda faham maksud saya apabila saya mengatakan bahawa XDV 250Si hanya mempunyai terlalu banyak persamaan dengan Big Red. scoot ADV saiz pertengahan, bukan?
Longjia XDV 250Si
Sekarang, jika itu tidak mencukupi, Longjia telah meneruskan dan memperkenalkan satu lagi model di bawah nama XDV, XDV 150. Pengembaraan maxi-scoot yang lebih kecil ini bertujuan untuk bersaing dengannya, anda pastinya, Honda ADV150! Longjia juga tidak melakukan apa-apa untuk menyemak semula penggayaan. Sekilas pandang, anda akan dimaafkan kerana menganggap XDV 150 ialah ADV150 yang diubah suai sedikit, tayar burlier sporting, rangka badan yang lebih lasak dan motif kelabu.
Longjia, pengilang China yang dimaksudkan di sini, telah menjalankan perniagaan untuk sekian lama di China sekarang, dan baru-baru ini telah mengembangkan operasi ke bahagian lain di Asia. Malah, ia menawarkan alternatif mesra bajet kepada arus perdana dua roda dengan spesifikasi yang sama di atas kertas, pada sebahagian kecil daripada kos. Dengan teknologi dan amalan pembuatan, sebahagian besarnya, semakin pesat membangun di China, kenderaan dua roda baharu seperti XDV 150 mungkin hanya berpeluang untuk membuktikan nilai mereka dalam persekitaran global, dengan syarat pengeluar China mendapatkan tindakan mereka bersama reka bentuk- bijak.
Longjia XDV 150
Honda ADV150 tawaran sebenar.
Longjia XDV 150 dikuasakan oleh unit kuasa moden—enjin satu silinder 150cc, penyejuk cecair, suntikan bahan api, satu silinder. Dengan 14 kuasa kuda pada paip, ia setanding dengan idola Jepunnya. Bagi asas, XDV 150 digantung oleh garpu teleskopik standard mesra bajet, dan mendapat ABS sebagai standard pada kedua-dua brek cakera hadapan dan belakang. Tambahan yang bagus ialah anda mempunyai pilihan untuk mematikan ABS, anda tahu, apabila anda mengatasi tompok batu kelikir itu semasa berulang-alik ke pejabat. Kemudahan lain termasuk skrin TFT berwarna penuh, sambungan telefon pintar, kemasukan tanpa kunci dan pengecas USB—semua ciri yang dimaksudkan untuk menambah Honda.

Longjia masih belum mengumumkan harga untuk XDV 150, bagaimanapun, ia mengatakan bahawa ia akan dilancarkan di China pada Julai, 2022. Jangkakan skuter itu jauh lebih murah daripada Honda ADV150, walaupun, yang telah menjadi penumpang bandar kegemaran semua seluruh dunia berkat platformnya yang serba boleh dan mudah didekati.

Sumber : RideApart

Jangan lupa untuk menekan butang follow dan like di page rasmi kami di Facebook dan Twitter

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
18,510
Total active cases
Updated on May 31, 2023 6:25 pm

Latest Articles

Skip to toolbar