22 C
Malaysia
Wednesday, December 6, 2023

Lembu Menceroboh Sekolah & Meninggalkan ‘Hadiah’ Di Padang Bola

Pahang : Bau najis mengganggu kelas dan menjadi ketidakselesaan berterusan bagi kanak-kanak yang tinggal di asrama sekolah.
Para pelajar dan guru di sekolah Islam Maahad Tahfiz Al Istiqamah di Kampung Padang Lalang, Pahang, sudah kenyang dengan kawanan lembu yang berkeliaran bebas berpusing-pusing dan berak di kawasan sekolah itu sejak beberapa bulan lalu.
Dalam video yang pada asalnya disiarkan oleh seorang lelaki dipercayai salah seorang guru sekolah itu, Zarimi Shubrawi, pihak sekolah merayu kepada pemilik lembu untuk bertanggungjawab terhadap haiwan mereka dan menjauhkan mereka dari kawasan sekolah.

Video itu menunjukkan beberapa ekor lembu sedang meragut dan menyejukkan badan di padang bola sepak sekolah itu, penuh dengan tahi lembu segar.
Zarimi mendedahkan bahawa lembu itu telah menceroboh sekolah sejak lima hingga enam bulan lalu dan meninggalkan "hadiah" untuk membersihkan setiap kali pelajar mahu bermain bola.
Ini adalah tempat untuk kanak-kanak bermain dan ia penuh dengan tahi lembu. Kami penat membersihkan dan menyodok najis setiap hari hanya untuk bermain bola sepak. 
Beliau juga berkata bahawa bau najis mengganggu kelas dan menjadi ketidakselesaan berterusan bagi kanak-kanak yang tinggal di asrama sekolah.

Beliau menambah bahawa orang ramai telah mencadangkan supaya sekolah meracuni haiwan itu, tetapi mereka keberatan untuk berbuat demikian. #stopanimalabuse

Mereka hanya meminta pemilik lembu, yang masih tidak dikenali, untuk memastikan haiwan itu dikurung di dalam kandang dan bukannya mengganggu sekolah.

Sumber : The Rakyat Post

Dapatkan berita-berita terkini dan viral di page kami. Jangan lupa untuk menekan butang Subscribe, follow dan like di page rasmi kami :
Like : Facebook
Follow : Twitter
Subscribe : Youtube

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 5, 2023 6:16 pm

Latest Articles

Skip to toolbar