22 C
Malaysia
Wednesday, December 6, 2023

Lamborghini sedang melelong Aventador terakhir mereka sebagai NFT bersama Steve Aoki

Ketua petrol mungkin pernah mendengar bahawa jenama terkenal Itali Lamborghini bersedia untuk bersara Aventador legenda mereka tidak lama lagi, sebagai sebahagian daripada langkah pengeluar kereta itu ke arah memajukan barisan mereka dekad ini. Lamborghini Aventador terbaharu akan menjadi kereta sukan terakhir mereka dengan enjin V12 beraspirasi semula jadi di bawah hud, dan untuk menandakan peristiwa itu, Lamborghini akan melelong Aventador terakhir untuk melancarkan barisan pemasangan bersama-sama dengan NFT satu daripada satu. .

Secara khusus, kereta yang dimaksudkan ialah Lamborghini LP 780-4 Ultimae Coupe. Ia dilengkapi dengan enjin V12 dengan anjakan 6,498cm3, mampu menjana kuasa 574kW dan tork 720Nm. Lamborghini berkata anda akan dapat mencapai 100km/j dari permulaan berdiri dalam hanya 2.8 saat, dengan kelajuan tertinggi 355km/j. Badan itu sendiri dibina menggunakan monocoque gentian karbon dengan bingkai aluminium hadapan dan belakang.

Sebagai sebahagian daripada projek NFT, Lamborghini Aventador terakhir yang pernah dihasilkan akan dilelong bersama-sama dengan NFT. Dan kerana ia adalah Lamborghini Aventador yang terakhir, mereka telah bekerjasama dengan artis digital Krista Kim dan pemuzik Steve Aoki untuk projek NFT ini. Krista Kim telah mencipta karya seni visual untuk NFT yang akan menjadi replika digital kereta itu sendiri, yang didakwa oleh syarikat Itali itu sebagai Lamborghini pertama untuk metaverse. Di samping Kim ialah Steve Aoki, yang akan mencipta runut bunyi yang dipesan lebih dahulu untuk projek NFT serta peranan perunding mengenai reka bentuk NFT.

Ia juga bukan kali pertama kami melihat kereta Lamborghini dijual sebagai NFT. Awal tahun ini, seorang artis bernama Shl0ms meletupkan Lamborghini Huracan dan mengumpul 888 kepingnya, um, kekal dan menjualnya sebagai NFT. Lamborghini sendiri juga mencuba tangan mereka di NFT sebelum ini, mengeluarkan projek NFT pertama mereka pada bulan Februari yang terdiri daripada NFT digital bersama-sama dengan sekeping serat karbon yang Lamborghini telah hantar ke angkasa dan belakang.

Bagi Lamborghini Aventador Ultimae Coupe NFT, lelongan akan dilakukan melalui RM Sotherby dan akan diadakan pada 19 April. Untuk maklumat lanjut tentang lelongan NFT mereka, anda boleh klik di sini untuk melawat halaman lelongan itu sendiri.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 5, 2023 7:17 pm

Latest Articles

Skip to toolbar