22.1 C
Malaysia
Saturday, December 9, 2023

Lamborghini Countach Baharu Ditangkap Di Jalanan Menghasilkan Bunyi V12 Yang Gemilang

Ini sememangnya bukan kali pertama kami melihat Lamborghini Countach 2022. Ini bukan kali pertama kami mendengarnya. Hanya di bawah dua minit, video terbaru daripada Varryx ini tidak begitu panjang. Tetapi peminat gila kereta menyukai bunyi kuasa kuda, dan klip ini menawarkan klip bunyi V12 ringkas tetapi lazat yang menjadi impian.
Kenapa yang ini istimewa? Terdapat semua jenis video ekzos Lamborghini Aventador tersedia di internet, dan itulah sebenarnya Countach di bawah kulit. V12 6.5 liternya adalah sama seperti yang anda dapati dalam Aventador SVJ, walaupun ia menggabungkan persediaan supercapacitor hibrid dari Sian untuk menjana jumlah output sebanyak 803 kuasa kuda (599 kilowatt). Walau bagaimanapun, penghalaan ekzos adalah unik untuk Countach – satu pujian kepada cawangan quad yang menghiasi model asal – jadi wajar untuk menjangkakan lagu yang sedikit berbeza berbanding adik-beradiknya.

Dan kemudian kami mendengarnya, kira-kira 15 saat ke dalam video. Kami sudah biasa dengan Lambos moden sama ada melahu dengan tenang, atau menusuk kain ruang masa dengan jeritan seperti dewa. Tetapi Countach baru ini tidak menjerit. Malah, ia agak kedengaran seperti yang lama dengan sedikit bunyi bariton. Memang, ini bukan letupan pendikit penuh, 8,500 rpm. Dan mungkin terdapat sedikit bunyi yang dibayangkan di pihak kami memandangkan bentuk retro Countach. Tetapi bagi kami kepala gear yang mengingati supercar OG semasa ia segar dan baru, ini adalah bunyi yang sangat biasa, sangat dialu-alukan.
Pengeluaran untuk Lamborghini Countach baharu dihadkan kepada 112 unit, dan setiap satu telah habis dijual. Kami mengesyaki kereta tertentu ini bukan salah satu daripadanya, melainkan seseorang memutuskan hidung kelabu dan set roda yang berbeza telah teratur. Ini berkemungkinan kenderaan ujian Countach, yang boleh bermakna bunyi yang kami dengar bukan stok kilang. Jika tidak, di sini harap naik taraf ditawarkan untuk pembeli, kerana kami serius mahu mendengar kereta ini lagi.

Sekarang, maafkan kami semasa kami meneliti YouTube untuk klip Countach klasik untuk membawa kami ke hujung minggu.

Sumber: Varryx 

Jangan lupa untuk menekan butang follow dan like di page rasmi kami di Facebook dan Twitter

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 8, 2023 7:01 pm

Latest Articles

Skip to toolbar