31.3 C
Malaysia
Sunday, September 25, 2022

Jawapan PU Azman Kepada Pertanyaan Peguam Hafidzah Soal Menang Saman Dan Isu Duit Haram

Jawapan PU Azman Kepada Pertanyaan Peguam Hafidzah Soal Menang Saman Dan Isu Duit Haram

Nama peguam Nurul Hafidzah  menjadi medan kutvkan netizen selepas dia membela Siti Bainun berhubung pender4an terhadap Bella yang turut mendapat perhatian masyarakat.

Sebenarnya bagi saya ia agak melucukan sebab saya rasa macam kiddish begitu

Selain itu, Hafidzah yang sering menerima kec4man sejak kebelakangan ini berkata, dia tidak boleh menutup mulut orang untuk terus membe.ncinya.

Bagaimanapun, dia juga mempunyai hak dalam mempertahankan dirinya jika sesuatu tuduhan itu dilihat mel4mpau dan keterl4luan.

“Kalau mereka buat begitu supaya orang be.nci saya, saya tak boleh buat apa-apa… saya jadi diri sendiri saja.

“Terpulang kepada mereka. Cumanya jika mereka bercakap begitu boleh timbulkan kesan lain, saya juga berhak pertahankan diri,” ujarnya.

PU Azman Jawab Soalan Peguam Hafidzah, Hukum Guna Duit S4man

Dalam pada itu, Hafidzah juga menayakan beberapa soalan berkenaan hukum kepada PU Azman

Antara soalan dia ialah berkenaan “Kalau menang s4man, duit tu duit h4ram, apa pandangan ustaz?”

Menurut Pu Azamn, bila kita di fitn4h, ada dua perkara kita boleh tuntut. Minta di penj4ra, atau s4man sebagai dend4

PU Azman juga berkata, ia bergantung kepada jumlah dan ada perbezaan di kalangan Ulamak

“Siapa yang jadi hakim atau peguam, sebelah kakinya ke dalam ner4ka? Pernah dengar tak ayat ini?”  Soal Pu Azman

Beri penjelasan video menari sakan di TikTok

Sepanjang minggu lalu sehingga ke hari ini, media sosial peguam, Hafidzah Hassan dibanjiri dengan pelbagai kritikan dan kecaman oleh netizen kerana mempertahankan orang kena tuduh (OKT), Siti Bainun.

Tidak terhenti di situ, kontr0versi yang dicetuskan oleh peguam tular itu makin memuncak apabila tular beberapa kepingan gambar dan video TikTok yang dimuat naik olehnya.

Menurut Nurul Hafidzah, 39, sebagai seorang peguam dia tidak terkesan dengan kritikan dan kec4man yang ditulis oleh netizen itu.

“Sebagai seorang peguam… insyaAllah tak k0yaklah.

“Saya tak perlu pun terangkan perasaan saya sebab kita ada banyak kerja nak buat.

“Jadi intepretasi mereka memuaskan hati mereka terserah kepada mereka… I don’t have time for that,” katanya

Kakak pertahankan tindakan adik

Bagaimanapun, seorang kakak kepada peguam tersebut memuat naik satu kenyataan di laman Facebook miliknya dengan mempertahankan tindakan adiknya itu.

Dia yang dikenali sebagai Nurul Hayati Hassan tampil mengulas tuduhan liar yang dilemparkan oleh netizen kepada Hafidzah adalah tidak wajar .

Ini kerana adiknya itu hanya menjalankan tugas sebagai seorang peguam sahaja, bukannya bersub4hat dengan pengasas Rumah Bonda tersebut.

Mahkamah tempat tahu kebenaran, bukannya media sosial

Selain itu, dia ambil maklum bahawa ramai ingin mengetahui kebenaran disebalik penderaan adik Bella, namun ia bukanlah melalui media sosial.

Katanya, hanya keputusan daripada pihak mahkamah saja yang boleh dipercayai.

Ia dikatakan sedemikian kerana kemungkinan saksi ‘bertukar cerita’ kerana Siti Bainun sendiri mengaku tidak bersalah sepanjang sesi perbicaraan itu berlangsung.

“Bainun kata dia tak dera, saksi asyik bertukar cerita, ada orang yang mengambil sebelah cerita sahaja tanpa bercerita bukti mahkamah juga tidak membantu.

“Semua orang NAK TAHU siapa buat bella. Tapi proses undang undang perlu dilalui. Pengesahan siapa pelaku, siapa terlibat perlu dibuat. Kalau tidak, kat mana keadilan tu?

Diam jelah daripada memekak!

Walau bagaimanapun, kenyataan yang dikongsikan di laman Facebook miliknya itu menerima pelbagai reaksi di kalangan warganet.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata meminta kakak kepada peguam kontroversi, Hayati untuk mendiamkan diri daripada mengeluarkan sebarang kenyataan.

Ni mesti nak tumpang glamour adik sekali…

Tidak kurang juga, ada yang mengatakan Hayati hendak menumpang populariti adiknya itu.

Kau jual jelah insurans tu diam2

Bersimpati dengan nasib disebalik kenyataan mempertahankan adiknya itu, rata-rata netizen meminta wanita itu untuk tidak masuk campur dalam kes tersebut, sebaliknya memberi fokus kepada jualan insurans yang dilakukannya itu.

Sumber: Facebook Nurul Hayati Hassanm, PU Azman

Jangan lupa untuk menekan butang follow dan like di page rasmi kami di Facebook dan Twitter

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
0FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
25,278
Total active cases
Updated on September 25, 2022 7:04 am

Latest Articles

Skip to toolbar