22.4 C
Malaysia
Monday, June 5, 2023

Jam Tangan Google Pixel Dilaporkan Memakai Cipset Exynos Lama

Google telah menutup mulut tentang kebanyakan spesifikasi perkakasan pada Pixel Watch yang baru diperkenalkan, walaupun beberapa sumber tidak rasmi mencadangkan bahawa ia mungkin dilengkapi dengan cip Exynos pihak pertama Samsung. Walau bagaimanapun, 9to5Google melaporkan bahawa pemproses berkenaan yang dipaparkan pada jam tangan pintar pertama gergasi teknologi itu mungkin mengecewakan pengguna.

Menurut penerbitan itu, satu sumber mengatakan bahawa Pixel Watch dikuasakan oleh Exynos 9110. Bagi mereka yang tidak biasa dengannya, Samsung pertama kali memperkenalkan cip itu empat tahun lalu dan kali terakhir dipaparkan pada Galaxy Watch3 sendiri, jam tangan pintar yang dilancarkan pada 2020. .
Untuk bersikap adil, Exynos 9110 tidak begitu buruk dari segi prestasi, kerana ia dibina pada proses 10nm dan menampilkan dua teras Cortex-A53. Walau bagaimanapun, dengan syarat khabar angin ini adalah benar, kebanyakan orang akan tertanya-tanya mengapa Google akan memilih cip yang sudah lapuk untuk debut jam pintarnya. Ini terutamanya apabila Samsung telah mengemas kini cipset berasaskan boleh pakainya dengan Exynos W920 tahun lepas, yang mula diperkenalkan pada Galaxy Watch4 yang dilancarkan pada masa yang sama.
Dan jangan lupa bahawa jam tangan pintar utama jenama Korea Selatan seterusnya, yang dikenali sebagai Galaxy Watch5, akan dilancarkan beberapa bulan selepas milik Google. Ini bermakna peranti boleh pakai pintar pertama syarikat itu sekali lagi akan ketinggalan daripada generasi lain dari segi perkakasan pemprosesan jika dibandingkan dengan peranti yang berpotensi akan datang oleh rakan usaha samanya. Walaupun terdapat jurang, kedua-dua peranti mungkin akan berjalan pada versi semasa, jika tidak terkini, platform Wear OS yang dibangunkan Google-Samsung. Walau bagaimanapun, ia masih harus dilihat sama ada Exynos 9110 mampu mengendalikan sistem pengendalian yang diperbaharui untuk boleh pakai.
Perlu diingat bahawa maklumat yang dilaporkan ini adalah daripada sumber tidak rasmi, jadi masih ada kemungkinan maklumat itu akan menjadi tidak tepat. Pixel Watch dijadualkan dilancarkan pada musim luruh 2022, jadi masih sedikit masa lagi sehingga Google bersedia untuk mengisi secara rasmi semua orang dengan butiran lengkap jam tangan pintar itu.

Sumber: 9to5Google

Jangan lupa untuk menekan butang follow dan like di page rasmi kami di Facebook dan Twitter

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
18,510
Total active cases
Updated on June 4, 2023 11:06 pm

Latest Articles

Skip to toolbar