22.2 C
Malaysia
Thursday, December 7, 2023

Ini Adalah Kad Touch n Go Baharu yang Dipertingkatkan: Menampilkan NFC dan Reka Bentuk Minimalis

Walaupun kad itu telah diusik oleh eksekutif syarikat selama lebih daripada setahun, hanya pada hujung minggu lalu maklumat kukuh pertama mengenai kad Enhanced Touch 'n Go (TNG) muncul dalam talian. Tidak sampai seminggu, kad itu dijual di Hab TNG di Nu Sentral, Kuala Lumpur.

Pertama kali didedahkan oleh SoyaCincau, kami juga berjaya mendapatkan kad tersebut dari kedai yang berharga RM10 sama seperti kad TNG sedia ada. Oleh itu, kami kemudiannya difahamkan bahawa penjualan kad itu telah dihentikan sebaik sahaja kami keluar dari Hab TNG.
Seperti yang anda lihat, reka bentuk kad sudah pasti berbeza daripada kad TNG sedia ada. Berbalut rona ungu muda, merah jambu dan biru, kad TNG Dipertingkat tidak mempunyai sebarang grafik padanya kecuali logo TNG, TNG eWallet dan NFC di bahagian hadapannya.
Terdapat juga kod QR di belakangnya yang menghala ke aplikasi TNG eWallet, bersama nombor siri dan tarikh luput kad. Pada masa ini, keupayaan untuk menambah baki kad melalui NFC telefon bimbit masih belum tersedia.
Seperti yang dinyatakan dalam laporan kami sebelum ini, tapak pementasan untuk meja bantuan TNG menyatakan bahawa fungsi ini memerlukan apl versi 1.7.72 yang masih belum dilancarkan kepada pengguna akhir pada masa artikel ini diterbitkan. Menurut kakitangan di hab itu, kita mungkin akan melihat ciri itu tersedia pada bulan Mei.
Di luar ciri tambah nilai baki NFC, kad TNG Dipertingkat berfungsi sama seperti kad TNG sedia ada. Ini bermakna anda masih boleh menambah baki kad menggunakan mesin layan diri atau di kaunter di lokasi tambah nilai fizikal.

Walaupun kami telah menghubungi TNG untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang kad NFC baharunya, syarikat itu enggan mengulas mengenai cerita ini. Oleh itu, kami tidak tahu apa yang seterusnya untuk kad itu tetapi kami menganggap bahawa pelancaran itu mungkin akan berlangsung tidak lama lagi, kerana kad itu sudah pun menuju ke Hab TNG.

Jangan lupa untuk menekan butang follow dan like di page rasmi kami di Facebook dan Twitter

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 7, 2023 2:59 pm

Latest Articles

Skip to toolbar