22 C
Malaysia
Wednesday, December 6, 2023

“Ia direka untuk menyeksa psikologi” – Lelaki Bergurau Tentang Mencari Parking Tapi Terlihat Sudah Ada Kereta Kancil

Sebagai rakyat Malaysia, sesetengah daripada kita ditipu setiap hari, tetapi bukan oleh mana-mana penipuan Macau atau Ponzi tetapi oleh salah satu kereta kami yang paling ikonik sepanjang zaman, Perodua Kancil!
Baru-baru ini, seorang ekspatriat British yang tinggal di Malaysia dengan nama Andrew Martin telah berkongsi pemikirannya yang telah bergema dengan rakyat Malaysia di seluruh negara. Pada profil LinkedInnya, beliau menyatakan:
“Rakyat Malaysia, saya tidak suka mengatakan ini, tetapi saya semakin tidak menyukai salah satu ikon automotif anda; Perodua Kancil. Saya fikir ia direka hanya untuk menimbulkan penyeksaan psikologi!”
Jelasnya lagi, sebab di sebalik ketidaksukaannya terhadap kereta kecil ikonik itu adalah situasi yang terpaksa dilaluinya berkali-kali ketika mencari tempat letak kereta.
"Begitu banyak kali selepas memandu di sekitar tempat letak kereta di pusat membeli-belah seperti 1Utama atau Mid Valley Megamall selama 15 hingga 20 minit untuk mencari tempat letak kereta, akhirnya saya akan melihat kawasan lapang."
Beliau seterusnya menjelaskan bahawa apabila itu berlaku, dia akan menumbuk udara dalam keterujaan dan berlumba ke tempat letak kereta terbuka.

“Kemudian, apabila saya sampai di tempat letak kereta, saya dapati sebuah Perodua Kancil terletak elok jauh dari pandangan dan tidak kelihatan sehingga anda tiba di tempat kejadian. Argh!!!🤣”

Catatan ini berjaya menarik perhatian ramai rakyat Malaysia.
Andrew berkata dia tidak mempunyai masalah dengan Kancil.
“Mudah-mudahan orang ramai sedar bahawa saya sebenarnya tidak mempunyai masalah dengan Kancils. Saya hanya berseronok tentang situasi yang nampaknya bergema dengan ramai orang di Malaysia.”

Sumber : World Of Buzz

Dapatkan berita-berita terkini dan viral di page kami. Jangan lupa untuk menekan butang Subscribe, follow dan like di page rasmi kami :
Like : Facebook
Follow : Twitter
Subscribe : Youtube

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 5, 2023 6:16 pm

Latest Articles

Skip to toolbar