22.8 C
Malaysia
Thursday, December 7, 2023

Honda Memperkenalkan Super Cub 110 Pro 2022 Di Jepun

A utilitarian mengambil motor dua roda klasik.

Super Cub setakat ini adalah model paling popular yang pernah dikeluarkan dari kilang Honda. Sejak kelahirannya pada tahun 1958, lebih daripada 100 juta Honda Super Cubs telah diserahkan kepada pemiliknya. Malah, Super Cub diiktiraf sebagai kenderaan paling popular pernah, mengatasi mana-mana model kenderaan lain dalam angka pengeluaran dan jualan. Sungguh menarik bahawa basikal yang sangat kecil dan kecil boleh memainkan peranan yang begitu besar dalam dunia motosikal.

Malah pada tahun 2022, Super Cub terus menjadi pilihan popular dalam kalangan penumpang dan profesional di Jepun. Model itu membuat kemunculan semula pada 2018, dan telah dilancarkan di Eropah, Asia dan pasaran A.S., di mana basikal itu menjadi skuter gaya hidup yang diilhamkan retro, dan bukannya sebuah kenderaan dua roda utilitarian. Di Jepun, bagaimanapun, Super Cub meneruskan sifat lasak dan serba boleh, terutamanya dalam bentuk Super Cub 110 yang dikemas kini. Malah, Honda juga telah mengeluarkan kemas kini kepada Super Cub 110 Pro, varian yang direka khusus untuk mereka yang menggunakan basikal sebagai alat perdagangan.
Honda Super Cub 110 Pro baharu bersedia untuk memasuki pasaran Jepun pada 19 Mei 2022, dan ia menampilkan pelbagai kemas kini yang bertujuan untuk menjadikannya lebih mantap dan lebih praktikal berbanding sebelum ini. Sebagai permulaan, enjin telah dikemas kini untuk memberikan lejang yang lebih lama, bermakna ia mempunyai lebih tork ke bawah rendah. Selain itu, peningkatan pada sistem ekzos menjadikan enjin mematuhi peraturan pelepasan terbaharu di Jepun.

Super Cub 110 pro yang dikemas kini bergolek pada roda aluminium tuang 14-inci dengan tayar tanpa tiub, untuk menambah keteguhan dan kestabilan. Brek cakera hadapan yang dilengkapi dengan ABS datang sebagai standard juga. Keselesaan makhluk lain yang memberikan komuter rasa yang lebih premium termasuk kemas kini pada panel instrumen LCD. Model 2022 kini mendapat penunjuk kedudukan gear, jam, purata penggunaan bahan api dan meter julat. Tambahan pula, penutup brek cakera melindungi brek hadapan daripada serpihan, sambil menambah estetik lasak dalam proses itu.
Mungkin bahagian paling menarik tentang Super Cub 110 Pro ialah bakul terbina dalam pada apron hadapan skuter. Ini menjadikannya sangat mudah untuk penunggang untuk mengakses kargo seperti barang peribadi atau barang penghantaran. Lampu depan yang diletakkan di hadapan bakul supaya tidak dihalang oleh mana-mana kargo adalah sentuhan yang comel dan berfungsi juga. Pembawa juga boleh didapati di belakang, dan sesuai untuk mengangkut beg dan kotak yang boleh diikat atau diikat dengan mudah pada pembawa. Walau bagaimanapun, Super Cub 110 Pro mempunyai ruang untuk hanya seorang penunggang. Ia dijangka berharga JPY 346,500, yang diterjemahkan kepada sekitar $2,713 USD.

Sumber: Young Machine

Jangan lupa untuk menekan butang follow dan like di page rasmi kami di Facebook dan Twitter

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 7, 2023 2:32 am

Latest Articles

Skip to toolbar