27.5 C
Malaysia
Wednesday, December 6, 2023

Honda Melancarkan Versi Dwi-Sports Grom, Ruckus dan CRF yang Dikemas kini

Barisan motosikal kecil Big Red mendapat kemas kini yang sewajarnya.

Walaupun Honda terkenal dengan mesin cc pertengahan hingga besar untuk kegunaan jalanan dan trek, ia juga terkenal dengan modelnya yang mudah didekati dan menggemari. Basikal seperti Honda Grom dan Trail 125 telah pergi jauh dalam membentuk senario motosikal di seluruh dunia, dan merupakan bukti nyata kepada tanggapan bahawa seseorang tidak perlu mempunyai kuasa yang banyak untuk menikmati dua roda. Sementara itu, basikal seperti CRF terus menjadikan menunggang luar jalan menyeronokkan kepada semua.

Kini, Honda telah membuat beberapa kemas kini yang ketara pada barisan motosikal jalanannya baru-baru ini, yang paling ketara ialah reka bentuk semula yang amat diperlukan bagi julat CB500. Pusingan kali ini, Honda telah memperbaharui barisan motosikal kecilnya yang terdiri daripada rangkaian motosikal Honda Grom 2023, Honda Ruckus 2023, Trail 125 2022 dan rangkaian Honda CRF300 2022. Baca sehingga akhir, dan anda akan melihat bahawa Honda telah meninggalkan kami dengan kejutan yang tidak sedikit juga.

2023 Honda Grom
Memulakan sesuatu dengan Grom, motosikal baharu itu mengekalkan semua perkara yang kami gemari tentangnya. The Grom tidak pernah dimaksudkan untuk dipandang serius. Ia dibangunkan dengan keseronokan dan keseronokan dalam fikiran. Tempat duduknya yang rendah dan pendiriannya yang kecil dan mudah didekati, menjadikannya sebuah motosikal yang sangat mudah ditunggangi—sama ada untuk perjalanan cepat ke sekolah atau tempat kerja, atau di tempat letak kereta kosong atau litar go kart. Untuk model tahun 2023, Honda menawarkan pengantin lelaki dalam dua varian—versi bukan ABS pada harga $3,499 dan versi ABS pada harga $3,799. Warna untuk dipilih terdiri daripada Matte Black Metallic, Cherry Red, Force Silver Metallic dan Pearl White (eksklusif untuk versi ABS).
2023 Honda Ruckus
Honda Ruckus mendapat set kemas kininya sendiri juga. Skuter kecil itu penuh dengan perwatakan dan gaya moden, bergaya bandar. Ruckus adalah jawapan Honda kepada subkultur skuter tersuai yang semakin berkembang, dan menampilkan elemen reka bentuk yang menarik yang biasanya tidak anda jangkakan untuk ditemui pada skuter. Contohnya, ia mendapat bingkai terdedah, lampu depan bulat dan gaya industri keseluruhan. Untuk model tahun 2023, ia tersedia dalam warna Putih/Metallik Biru, Kelabu dan Biru Metalik/Tan, dan dijual pada harga $2,899 yang berpatutan.

2022 Trail 125
Tiada pengeluar mendekati Honda apabila ia datang kepada model miniMOTO yang menyeronokkan dan mudah didekati, dan Trail 125 adalah demonstrasi yang sangat baik bagi satu mesin sedemikian. Model itu mempunyai persamaan dengan zaman keemasan bermotosikal apabila basikal seperti Monkey dan Super Cub menjadi tumpuan ramai. The Trail 125 menawarkan beberapa peningkatan yang mantap ke atas Super Cub metropolitan di mana ia dibangunkan, menjadikannya sempurna untuk trekking santai di dalam dan di luar jalan. Untuk $3,999, model 2022 ditawarkan dalam warna Glowing Red yang terang.

2022 CRF300L dan CRF300L Rali
CRF300L ialah model dwi-sukan paling popular dalam industri motosikal, dengan kuasa berkuasa, berat rendah dan prestasi hebat di atas dan di luar jalan. Model ini ditawarkan dalam versi biasa dan ABS, kedua-duanya bersedia untuk memberikan pengangkutan kos rendah dan keseronokan dwi-sukan yang sebenar. Ia mempunyai jalur kuasa yang luas, pengendalian yang boleh diramal, dan elemen estetik yang dibawa daripada rangkaian CRF Performance Honda. Kenderaan luar jalan berkeupayaan tinggi itu berharga $5,349 untuk model biasa dan $5,649 untuk versi ABS.

Sementara itu, Perhimpunan CRF300L baharu membawa perkara ke tahap seterusnya. Perhimpunan CRF300L ialah peningkatan tertumpu kepada keselesaan kepada CRF300L asas yang merangkumi pelindung tangan, kapasiti bahan api tambahan, kerja badan penuh dan cermin depan yang dipasang pada bingkai. Ia mengimbas kembali kenangan Rali Dakar sambil menggabungkan kepraktisan dan nilai. Varian Rally lebih sesuai untuk pengembaraan jarak jauh berbanding kakaknya yang biasa, tetapi ia juga merupakan komuter yang hebat. Perhimpunan itu berharga $6,399 dengan ABS dan $6,099. Ia juga boleh didapati tanpa ABS dengan harga $6,099.


2022 XR650L

Kami telah menyimpan yang terbaik untuk yang terakhir, dan itulah Honda XR650L 2022. Tidak kira betapa kuno dan ketinggalan zaman basikal ini kelihatan, ia tetap hidup terima kasih kepada anda yang telah memujanya selama ini. Walaupun usianya, ia sangat mudah disesuaikan, memberikan keseronokan pada denai satu trek, jalan tanah dan jalan belakang sambil tetap menyediakan transit bandar yang boleh dipercayai. Hasil yang tidak dapat dielakkan daripada ciri-ciri tersebut, digabungkan dengan warisan Baja yang membanggakan, adalah pengikut setia penunggang, yang akan gembira mengetahui bahawa model itu telah diberi penyegaran gaya untuk 2022. Ia berharga $6,999 dan tersedia dalam warna putih.

Sumber : Ride Apart

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 6, 2023 3:51 am

Latest Articles

Skip to toolbar