22 C
Malaysia
Wednesday, December 6, 2023

Hancur Hati Ibu Apabila Anak Kecil Dicalar Dan Digigit Di Taska

Dia juga mendapat tahu bahawa kanak-kanak itu ditinggalkan sendirian di dalam bilik tanpa pengawasan orang dewasa.
Pengguna Facebook Lidiya Izam berkongsi pengalaman pahitnya sebagai seorang ibu apabila anaknya mengalami calar di prasekolah kira-kira dua hingga tiga bulan lalu.
Dia menerima mesej Whatsapp daripada pengetua prasekolah yang memaklumkan bahawa seorang lagi kanak-kanak menggaru muka anaknya ketika mereka sedang minum susu.

Pengetua memohon maaf bagi pihak guru yang tidak dapat memisahkan dua kanak-kanak itu tepat pada masanya. Lidiya juga diberitahu bahawa guru-guru menyapu ais dan ubat gamat pada luka.
Pengetua berkata seorang guru keluar dari bilik untuk membancuh susu untuk kanak-kanak manakala seorang lagi guru pergi solat.
Facebook Lidiya Izam
Lidiya pada mulanya menyangka seorang guru berada di dalam bilik bersama kanak-kanak berdasarkan kata-kata pengetua, tetapi rakaman CCTV mendedahkan kebenaran.

Video bertarikh 1 April 2022 itu menunjukkan tiada guru kelihatan di dalam bilik itu manakala seorang kanak-kanak kelihatan mencucuk dan menolak anak Lidiya. Kanak-kanak itu kemudian dengan berani memanjat dan membaringkan anak Lidiya, yang tidak dapat melawan.

Lidiya hanya menyedari kesan gigitan di muka anaknya ketika dia pergi mendapatkan anaknya dari sekolah.
Disebabkan bukti video, Lidiya merasakan guru-guru cuba menutup kecuaian mereka dengan cerita yang didakwa berhias.

Beliau berkata sehingga hari ini, tiada guru menghubunginya untuk membuat susulan berhubung perkara itu.

Walaupun terasa hati, dia menasihatkan ibu bapa lain supaya berhati-hati ketika memilih prasekolah untuk anak mereka. Beliau menggesa ibu bapa menyemak latar belakang sekolah dan mengadakan temu bual dengan guru sebelum mendaftar anak mereka.

Netizen berasa kasihan dengan anak Lidiya selepas melihat gambar luka dan melahirkan harapan bahawa kanak-kanak itu telah pulih.

Mereka juga tertanya-tanya mengapa tangisan kanak-kanak itu tidak menyedarkan mana-mana guru dan menggesa Lidiya membuat laporan polis atau meminta pihak berkuasa memanggil sekolah itu.

Sumber : The Rakyat Post

Dapatkan berita-berita terkini dan viral di page kami. Jangan lupa untuk menekan butang Subscribe, follow dan like di page rasmi kami :
Like : Facebook
Follow : Twitter
Subscribe : Youtube

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 5, 2023 6:16 pm

Latest Articles

Skip to toolbar