22 C
Malaysia
Wednesday, December 6, 2023

Golden Screen Cinemas Akan Debut Perkhidmatan Penstriman Sendiri Dikenali Sebagai GSC Now

Golden Screen Cinemas Akan Debut Perkhidmatan Penstriman Sendiri Dikenali Sebagai GSGolden Screen Cinemas (GSC) sedang mencari untuk memperkenalkan perkhidmatan penstriman dan aplikasinya sendiri yang dikenali sebagai GSC Now. Terima kasih kepada rakan-rakan kami di Amanz, didapati bahawa pengendali pawagam telah meletakkan halaman pemegang tempat untuk platform di tapak webnya, yang turut menyediakan beberapa maklumat mengenai perkhidmatan yang akan datang.

Menurut imej penggoda yang disertakan dalam halaman tersebut, platform baharu GSC akan tersedia pada peranti pintar, menawarkan pengguna dengan "blockbuster bertaraf dunia" dan "hiburan tanpa had." Turut didedahkan ialah GSC Now adalah usaha kerjasama antara pengendali pawagam dan perkhidmatan penstriman tempatan GetPlay oleh pemilik LIFE* Mbits Digital Sdn Bhd. Bagaimanapun, itu hampir semua maklumat mengenai perkhidmatan yang disediakan melalui halaman tersebut.
Menariknya, tab "GSC Now" boleh didapati apabila mengakses menu Showtime dalam apl mudah alih GetPlay. Di bawah tab tersebut terdapat senarai filem yang boleh disewa, termasuk tajuk seperti The Zookeeper’s Wife, CZ12, The Last Witch Hunter dan KungFu Yoga. Sememangnya, pengguna dikehendaki mendaftar akaun jika mereka ingin melihat atau menyewa kandungan yang tersedia pada perkhidmatan tersebut. Tidak jelas sama ada ini akan mewakili versi muktamad platform penstriman GSC sendiri.
Jika app GetPlay menunjukkan sebarang petunjuk, ada kemungkinan GSC Now juga boleh menggunakan pendekatan yang serupa dengannya. Daripada langganan run-of-the-mill anda, menonton atau menyewa filem melalui perkhidmatan penstriman MBits Digital akan memerlukan pengguna untuk membelanjakan mata wang dalam apl yang dikenali sebagai "tiket", yang boleh dibeli oleh pengguna dalam bungkusan sepuluh dengan harga RM10. Sebagai contoh, filem seperti The Last Witch Hunter akan menelan kos dua tiket untuk disewa. Sudah tentu, ini hanyalah spekulasi dan kemungkinan platform GSC sendiri boleh berfungsi secara berbeza.
Memandangkan pengendali pawagam telah membayangkan bahawa perkhidmatan dan apl GSC Nownya dijangka "akan datang", mungkin tidak lama lagi sehingga pengumuman rasmi dibuat. Seperti biasa, kami akan memaklumkan anda apabila tiba masanya.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 5, 2023 7:17 pm

Latest Articles

Skip to toolbar