21.1 C
Malaysia
Sunday, October 1, 2023

Dyson Zone Headphone Didatangkan Dengan Penapis Udara Terbina Dalam

Lebih dua tahun yang lalu, Dyson telah diberikan paten yang menggambarkan sepasang fon kepala dengan pembersih udara terbina dalam. Nampaknya syarikat itu telah mengumumkan produk yang sama seperti paten yang diterangkan. Dan ia kelihatan lebih pelik sebagai produk sebenar daripada gambar rajah paten.

Kombo penulen fon kepala ini dipanggil Zon Dyson. Dan syarikat itu mendedahkan item itu menjelang pelepasan musim gugurnya, menurut The Verge. Tetapi seperti yang dinyatakan dalam laporan, syarikat itu belum mendedahkan harga atau spesifikasi setakat ini.

Zon Dyson dengan berkesan menggabungkan teknologi fon kepala sedia ada dengan teknologi penulen udara miniaturnya sendiri. Ia berfungsi seperti yang diterangkan oleh paten dari dua tahun lalu - ia menyedut udara dari cawan fon kepala menggunakan pemampat kecil, yang kemudiannya ditapis dan ditolak keluar melalui corong di hadapan muka pemakai.
Corong sebenarnya tidak menyentuh muka pemakai, tetapi gelembung udara bersih dipancarkan ke arah hidung dan mulut pemakai. Ini menghasilkan "gelembung udara bersih" yang boleh dihirup oleh pemakainya. Jika perlu, Dyson mempunyai alat tambah untuk Zon yang dipasang pada corong apabila anda memerlukan topeng muka sentuhan penuh. Sesuai, memandangkan krisis kesihatan awam yang masih kita hadapi.

Dyson mendakwa bahawa Zon boleh menapis sehingga 99% pencemaran zarah, tetapi penapis itu sendiri perlu diganti selepas kira-kira setahun. Apabila tidak digunakan, anda boleh mengeluarkan bahagian corong Zon daripada fon kepala juga. Ia dilampirkan menggunakan satu siri magnet, jadi mengeluarkannya tidak sepatutnya menjadi masalah besar.
Anda juga boleh membalikkannya lebih jauh, membolehkan anda mengucapkan beberapa perkataan kepada seseorang sebelum anda meletakkannya semula. Terdapat juga berbilang tetapan untuk tahap usaha yang berbeza. Ini mungkin membolehkan ia mengepam lebih banyak udara ke muka anda apabila anda bernafas dengan berat.
The Verge juga melaporkan bahawa ia mempunyai tiga mod pembatalan hingar yang berbeza. Terdapat ANC biasa, mod perbualan yang diaktifkan apabila anda memusingkan corong ke bawah, dan mod ketelusan ketiga apabila anda perlu mendengar bunyi latar belakang seperti hon kereta. Tetapi laporan itu menyatakan bahawa walaupun dengan ANC, ia tidak sepenuhnya membatalkan bunyi pemampat udara.

Disebabkan alat tambah penulen udara tambahan, Zon Dyson bukan sahaja lebih besar, tetapi juga lebih berat, daripada pasangan fon kepala biasa anda. Kami perlu menunggu butiran seperti helaian spesifikasi dan harganya untuk menentukan sama ada ia benar-benar berbaloi untuk mendapatkan satu daripada purata sepasang tin anda.

Sumber: The Verge

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
11,212
Total active cases
Updated on September 26, 2023 9:33 pm

Latest Articles

Skip to toolbar